0

Programa de la Festa de Sant Sebastia 2022

PÒRTIC

Renovem novament el Vot de Poble, promesa feta pels nostres avantpassats a Sant Sebastià per tal que els alliberés de l’epidèmia que en aquell moment assolava el nostre municipi. Per segon any consecutiu, la tornarem a viure en plena pandèmia, fet que torna a condicionar un any més la programació festiva. Amb tot i això, seguim apostant per mantenir viva la cultura i per seguir celebrant junts les nostres tradicions. Amb el desig col·lectiu de tornar a recuperar la normalitat però amb totes les ganes de viure el present que tenim, us convido a participar i a gaudir d’aquesta Festa Major d’Hivern.

Alba Santamaria Figuls

Regidora d’Ensenyament, Cultura i Festes de l’Ajuntament de Súria

PROGRAMA D’ACTES

Dimecres 19 de gener

 • 20.00 h. Pregó de festes. Conferència ‘La desaparició i recerca de l’antic arxiu parroquial de Súria’, a càrrec de l’historiador i arxiver Albert Rumbo i Soler. Clourà l’acte la interpretació de l’Himne a Sant Sebastià, amb lletra de Josep Serra i Janer i música del compositor surienc recentment traspassat Jaume Macià i Agut. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila. El pregó serà retransmès en directe a través del canal de l’Ajuntament a YouTube. Enllaç: www.suria.cat/prego.

Dijous 20 de gener

 • 9.45 h. Galejada. A càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.
 • 11.00 h. Missa solemne i renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià. Acabarà amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d’Antoni Malats i Gallés. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol. La missa serà retransmesa en directe a través del canal de l’Ajuntament a YouTube. Enllaç: www.suria.cat/missa.
 • En acabar la celebració. Cercavila. Amb la participació de grups i entitats locals: Agrupació Sardanista, Cobla Súria, Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters del Gorg de l’Olla, Trabucaires del Tro Gros i Xaranga de l’Escola Municipal de Música. Recorregut: carrers del centre urbà, des del davant de l’Església i amb final a la plaça de Sant Joan.
 • 12.30 h. Sardanes. Amb la Cobla Súria. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 18.00 h. Obra de teatre: ‘Bloquejats’. Una comèdia dirigida per Eduard Reguant Gallego, on els seus set protagonistes ens faran passar una bona estona de riures i emocions, i on veurem que les amistats no sempre són el que semblen… Properes representacions: diumenge 30 de gener (18.00 h) i diumenge 6 de febrer (18.00 h). Venda d’entrades: a l’establiment Milar Reguant Agut, al web https://www.fomentculturalsuria.cat/ i a la taquilla del Teatre, una hora abans de cada funció. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

Divendres 21 de gener

 • 19.00 h. Concert de The Penguins. Reggae per xics. Es tracta d’un concert on es presenta un repertori de cançons populars i d’autor d’arreu de Catalunya, passades pel sedàs dels ritmes i les músiques jamaicanes. S’estableix així una combinació única entre el nostre repertori popular i l’estil conegut com a Reggae, creant un espectacle dinàmic, alegre i participatiu. Obertura de portes a les 18.30 h per afavorir l’entrada esglaonada. L’ús de la mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys. També es recomana l’ús de la mascareta per a infants de 3 a 6 anys. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort.

Dissabte 22 de gener

 • 9.00 h. Sortida ‘Coneguem el nostre entorn’. Organitzada pel Centre Excursionista i amb la intervenció d’Albert Fàbrega. Caminada d’aproximadament 8 quilòmetres per tal de conèixer millor el nostre entorn. Lloc de concentració: plaça de Sant Joan.
 • 18.00 h. Inauguració de l’exposició ‘1932: Tres dies de revolta a Súria’ sobre la revolta anarquista del gener de 1932, de la qual enguany se’n commemoren els noranta anys. Amb la intervenció dels comissaris de l’exposició, l’historiador Jordi Algué i Sala, i l’estudiós Marc Rubí i Romero, ambdós suriencs. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.
 • 21.00 h. Concert de Nadal. A càrrec de la Coral Escriny de Santpedor, dirigida per Marc Reguant i Vila. El concert ofereix una mostra de música per a cor d’autors contemporanis, amb obres de compositors com Josep Vila i Casañas, Josep Ollé i Sabaté o Albert Guinovart i Mingacho. Però també d’altres compositors europeus actuals, com ara el basc Josu Elberdin, el letó Eriks Ešenvalds o el gal·lès Karl Jenkins. Completen el programa una peça nadalenca de Cristòfor Taltabull i dos estàndards de jazz de Cole Porter i dels germans Gershwin, respectivament. Obertura de portes a les 20.30 h per afavorir l’entrada esglaonada. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort.

Diumenge 23 de gener

 • 10.30 h. Visita històrico-patrimonial sobre la revolta de 1932. Un recorregut per conèixer els fets de la revolta anarquista del gener de 1932, sobre els mateixos indrets on va succeir ara fa noranta anys. A càrrec de l’historiador Jordi Algué i Sala i de l’estudiós Marc Rubí i Romero, ambdós suriencs i comissaris de l’exposició ‘1932: Tres dies de revolta a Súria’. Lloc de concentració: barri de Fusteret.

Notes d’interès

 • Banderes als balcons. Es demana a tot el veïnat que per donar més solemnitat a la festa, el dijous 20 de gener es posi la bandera catalana a finestres i balcons.
 • Agraïment. L’Ajuntament de Súria agraeix la col·laboració de totes les entitats i els particulars que han participat en l’elaboració d’aquest programa.
 • Tots els actes d’aquest programa seguiran les mesures sanitàries vigents en el moment de realitzar-se.

Organització del programa de la Festa de Sant Sebastià: Ajuntament de Súria.

 • Enllaç per descarregar el programa de la Festa de Sant Sebastià: Enllaç.