0

La Generalitat i l’Ajuntament acorden treballar conjuntament per concertar places publiques en el futur centre SAIAR per a persones grans a Suria

La Generalitat i l’Ajuntament de Súria han acordat fer un seguiment de la redacció del projecte i licitació d’obres del futur centre SAIAR per a persones grans, que l’equip de govern municipal vol començar a construir aquest any 2022, amb l’objectiu que l’equipament disposi de places públiques. Aquest va ser un dels temes plantejats durant la recent visita del President de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Casa de la Vila, el passat dimarts 4 de gener.

La col·laboració de les dues institucions per desenvolupar el projecte del centre SAIAR a Súria va ser una de les qüestions tractades en una reunió que el cap de l’executiu català va mantenir amb l’alcalde Albert Coberó, amb la participació de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la delegada territorial de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit.

En aquesta reunió, l’alcalde va acordar amb la delegada territorial de la Generalitat a la Catalunya Central fer un seguiment de l’evolució del projecte per tal d’aconseguir que a la seva posada en marxa hi hagi concertades places públiques.

El nou centre respondrà a la tipologia de Servei d’Atenció Integral a les persones grans en l’Àmbit Rural (SAIAR), que té l’objectiu d’atendre necessitats assistencials de persones grans que gaudeixin d’un grau suficient d’autonomia personal.

D’aquesta manera, Súria esdevindria un municipi pioner en l’atenció a la gent gran, amb assistència en tots els graus de dependència.

El projecte del futur SAIAR està en fase de redacció, després que s’adjudiqués fa unes setmanes. Aquest projecte seguirà les directrius del pla funcional que va redactar la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament. Aquest pla funcional determina la necessitat d’un centre d’aquestes característiques a Súria, validant-ne totalment el seu plantejament.

D’altra banda, l’Ajuntament va adjudicar el passat desembre les obres de l’enderrocament de l’edifici de Cal Pau per a la posterior construcció del centre SAIAR en aquest espai.