0

La Setmana contra la violencia de genere començara dimarts 23 de novembre, amb tallers, teatre i l’acte central d’encesa d’espelmes

La Setmana contra la violència de gènere tindrà lloc entre els dies 23 de novembre i 3 de desembre, amb un programa d’actes que oferirà dos tallers de defensa personal femenina, una obra de teatre i l’acte central d’encesa d’espelmes a la Casa de la Vila. Totes les activitats seran obertes, sense inscripció prèvia i gratuïtes per a joves i adults.

En la seva edició d’enguany, la Setmana contra la violència de gènere manté el seu objectiu d’estendre la sensibilització social per acabar amb aquest greu problema, en un context de creixent preocupació pels casos d’agressions físiques i sexuals que s’han produït en el nostre entorn i arreu.

L’acte central de la Setmana tindrà lloc dijous 25 de Novembre, coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. A més de la tradicional encesa d’espelmes, també s’hi llegirà un manifest i hi haurà una actuació de l’Escola Municipal de Música.

Els dos tallers de defensa personal femenina es faran dimarts 23 i dijous 25 de novembre a les instal·lacions de la Piscina Municipal, amb entrada pel primer tram del carrer Ignasi Abadal, a tocar de la plaça de Sant Joan. Les sessions seran a càrrec de Dojo Karate (Club Karate Bages). Les persones participants hauran de portar roba còmoda.

La cloenda de la Setmana serà el divendres 3 de desembre amb la representació de l’obra ‘És de conya’, a càrrec de Nus Cooperativa. Es tracta d’un espectacle teatral social sobre les violències masclistes i subtils que es produeixen a dins i fora de la parella, amagades sota la socialització de gènere i la disfressa de l’amor romàntic. La representació es farà a la sala d’actes de la Residència Bell Repòs.

L’organització de la Setmana contra la violència de gènere és a càrrec de les àrees municipals d’Igualtat, Joventut, Benestar Social i Solidaritat, amb el suport del Consell Comarcal del Bages i el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages i la col·laboració de l’Escola Municipal de Formació d’Adults, Casal de Joves i Punt d’Informació Juvenil (PIJ), Escola Municipal de Música, Institut Mig-Món, Casal de la Dona, Residència Bell Repòs, Dojo Karate i Nus Cooperativa.

El programa complet de la Setmana contra la violència de gènere és el següent:

Dimarts 23 de novembre

  • De 19.30 a 21.00 h. Taller de defensa personal femenina. A càrrec de Dojo Karate (Club Karate Bages). Cal portar roba còmoda. No cal apuntar-s’hi prèviament. Lloc: instal·lacions de la Piscina Municipal (entrada pel primer tram del carrer Ignasi Abadal, a tocar de la plaça de Sant Joan).

Dijous 25 de novembre

  • 17.30 h. Encesa d’espelmes, lectura del manifest i actuació de l’Escola Municipal de Música. Acte central del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora cada 25 de novembre arreu del món per tal d’estendre la sensibilitat social cap a aquest greu problema. Lloc: Casa de la Vila.
  • De 19.30 a 21.00 h. Taller de defensa personal femenina. A càrrec de Dojo Karate (Club Karate Bages). Cal portar roba còmoda. No cal apuntar-s’hi prèviament. Lloc: instal·lacions de la Piscina Municipal (entrada pel primer tram del carrer Ignasi Abadal, a tocar de la plaça de Sant Joan).

Divendres 3 de desembre

  • 18.00 h. Teatre: ‘És de conya’. A càrrec de Nus Cooperativa. Espectacle teatral social. No cal apuntar-s’hi prèviament. És un viatge per la socialització de gènere, l’amor romàntic i les violències masclistes i subtils a dins i fora de la parella. Una història sobre les petites coses que gairebé passen desapercebudes, que no ens agraden i que, sense saber com, es fan massa grans per aturar-les… O no! Lloc: Sala d’actes de la Residència Bell Repòs.

D’altra banda, durant aquest curs 2021-22 es faran tallers a l’Institut Mig-Món sobre prevenció de conductes discriminatòries per a alumnes de 4t d’ESO, a càrrec d’agents dels Mossos d’Esquadra.

  • Enllaç per descarregar el programa de la Setmana contra la violència de gènere 2021: Enllaç.