0

L’Ajuntament commemorarà el Dia Internacional de la Dona amb activitats sobre l’empoderament de les dones

L’Ajuntament de Súria commemorarà el Dia Internacional de la Dona aquest dilluns 8 de març amb diferents activitats sobre l’empoderament de les dones, i que es podran seguir a través d’internet. En l’organització d’aquestes activitats s’ha tingut en compte l’actual situació d’alerta sanitària.

Aquesta serà la primera edició del Dia Internacional de la Dona des de l’esclat de la pandèmia. L’edició de l’any passat va tenir lloc pocs dies abans de la declaració de l’estat d’alarma i l’inici del confinament pel coronavirus.

Com és tradicional, l’acte central de la jornada serà la lectura del manifest, que tindrà lloc a la Casa de la Vila amb assistència restringida a la corporació municipal i difusió a través del canal de l’Ajuntament a YouTube. Com en els anys anteriors, la lectura del manifest serà a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults, i l’acte es tancarà amb una actuació de l’Escola Municipal de Música.

En la salutació del programa d’enguany, la regidora de Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Olga Tena, expressa l’agraïment de l’Ajuntament pel treball de les dones, especialment en l’actual situació de crisi sanitària. Segons la regidora, “la seva contribució durant la crisi ha fet més evident totes les càrregues a les que han d’enfrontar-se cada dia, i tots els problemes que d’aquí se’n deriven”.

Les novetats del programa d’enguany seran la publicació d’un vídeo sobre empoderament de dones surienques i l’inici de la campanya #8marçsúria per tal d’estendre a les xarxes socials el debat sobre els drets de les dones. Aquestes dues iniciatives es portaran a partir del mateix dilluns 8 de març.

L’Ajuntament també col·labora en la celebració de la segona edició de la Cursa de la Dona, organitzada per l’entitat Escaldats de Súria, i que enguany tindrà un format diferent per evitar la concentració de les persones participants. La Cursa es podrà fer lliurament entre els dies 8 i 15 de març per un circuit senyalitzat. És obligatòria la inscripció prèvia, que es pot fer a través de l’adreça www.suria.cat/cursa.

La commemoració del Dia Internacional de la Dona també inclou dos tallers sobre educació afectiva i sexual, adreçats a alumnes de l’Institut Mig-Món. Aquests dos tallers es faran els dies 19 de març i 16 d’abril per a alumnes de 2n i de 1r de Batxillerat, respectivament.

El programa commemoratiu del Dia Internacional de la Dona és el següent:

Dilluns 8 de març. Dia Internacional de la Dona

  • Publicació d’un vídeo sobre empoderament de dones surienques. Iniciativa impulsada per l’Ajuntament per tal de donar a conèixer les experiències de dones de la vila en els àmbits professional i esportiu, amb l’objectiu de transmetre un missatge per l’empoderament de totes les dones. El vídeo es podrà veure en el canal de l’Ajuntament a la xarxa social YouTube. Hora aproximada de publicació: 11.00 h. Enllaç: www.suria.cat/youtube.
  • Inici de la campanya #8marçsúria. Activitat impulsada per l’Ajuntament, adreçada a tothom, per tal de publicar a les xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, etcètera) una foto o un vídeo sobre els drets de les dones, amb l’etiqueta #8marçsúria. Què significa el 8 de Març per a vosaltres? Quins passos cal fer per seguir avançant en el camí de la igualtat de drets? Digueu-hi la vostra!
  • Lectura del manifest i actuacions musicals. La lectura del manifest serà a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults. A continuació, hi actuarà l’Escola Municipal de Música. A causa de les mesures de prevenció anti-covid, l’assistència a aquest acte serà restringida a la corporació municipal, però el seu enregistrament es podrà veure pel canal de l’Ajuntament a la xarxa social YouTube. Hora: 18.30 h. Lloc: Casa de la Vila. Enllaç: www.suria.cat/youtube.

Divendres 19 de març

  • Taller a l’Institut Mig-Món: Educació afectiva i sexual. Activitat adreçada a alumnes de 2n de Batxillerat. A càrrec d’Alba Casqueiro.

Divendres 16 d’abril

  • Taller a l’Institut Mig-Món: Educació afectiva i sexual. Activitat adreçada a alumnes de 1r de Batxillerat. A càrrec d’Alba Casqueiro.

Altres activitats

  • Cursa Virtual de la Dona 2021. El circuit de la cursa serà d’uns 5 quilòmetres i estarà senyalitzat amb cintes identificatives. Inscripció prèvia obligatòria, que inclou una samarreta commemorativa. Dates: del 8 al 15 de març. Inscripcions: www.suria.cat/cursa. Preu de la inscripció: 10 euros. Organitza: Escaldats de Súria. Col·labora: Ajuntament de Súria.

L’organització d’aquest programa és a càrrec de les àrees d’Igualtat i Joventut, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Formació d’Adults, Escola Municipal de Música, Casal de Joves, Casal de la Dona, Escaldats de Súria, Institut Mig-Món, Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Bages, Consell Comarcal del Bages, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.

  • Enllaç per descarregar el programa del Dia Internacional de la Dona: Enllaç