0

El web municipal incorpora un apartat permanent sobre el projecte Stolpersteine i els deportats suriencs

El web municipal de Súria incorpora des d’aquest dijous 12 de novembre un apartat permanent dedicat a la participació de la vila en el projecte Stolpersteine i els deportats suriencs als camps d’extermini nazis. El web ofereix dades sobre les víctimes surienques i enllaços de localització de les llambordes que van ser instal·lades recentment en els carrers on van viure.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol contribuir a difondre la memòria dels deportats suriencs i afavorir la recerca per localitzar altres possibles víctimes del nazisme.

El projecte Stolpersteine és una iniciativa d’àmbit internacional per recordar la memòria de totes les persones deportades amb llambordes que s’instal·len al davant dels domicilis on van viure. L’impulsor del projecte és l’artista alemany Günter Demnig.

El nou apartat del web municipal actualitzarà la informació sobre els deportats suriencs a mesura que hi hagi noves dades sobre aquest dolorós capítol de la nostra història.

Els plànols de localització de les plaques permeten definir la ruta d’accés a les llambordes des d’ordinadors o dispositius mòbils que estiguin geolocalitzats. D’altra banda, el nou apartat inclou una secció d’enllaços sobre el projecte Stolpersteine, institucions i entitats de memòria històrica.

La instal·lació de les llambordes dels deportats suriencs va tenir lloc el passat 17 d’octubre, en un emocionant acte que es va desenvolupar en els barris de Santa Maria, Poble Vell i el centre urbà. Fins ara hi ha constància confirmada de catorze deportats suriencs, deu dels quals van ser assassinats en els camps de la mort.