0

Suria celebrara enguany la Diada Nacional de Catalunya amb un programa d’actes reduit a causa de l’actual situacio sanitaria

Súria celebrarà enguany la Diada Nacional de Catalunya amb un programa reduït a causa de l’actual situació sanitària. El tradicional acte d’hissada de la senyera al turó de la Torre (divendres 11 de setembre) i la representació de l’obra teatral ‘Cambó/Companys’ (dijous 10 de setembre) són els actes previstos, que se celebraran amb les habituals mesures de prevenció contra la Covid-19.

La situació generada pel coronavirus i la necessitat d’extremar les precaucions ha obligat a suspendre algunes de les activitats tradicionals del programa, com la Trobada de Puntaires o l’esmorzar de la Torre.

L’obra ‘Cambó/Companys’ és un espectacle teatral basat en les actituds d’aquests dos personatges històrics davant dels fets del 6 d’octubre de 1934. La representació tindrà lloc al Teatre del Foment Cultural, amb limitació d’aforament i altres mesures de protecció contra la Covid-19.

El programa d’actes de l’Onze de Setembre a Súria és el següent:

Dijous 10 de setembre

  • 21.00 h. Teatre: ‘Cambó/Companys’. Espectacle d’oratòria parlamentària sobre els fets del 6 d’octubre de 1934, amb interpretació de Carles Martínez i direcció de Frederic Roda. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Durada de l’espectacle: 80 minuts (10 minuts de mitja part inclosos). Protecció: aforament limitat i amb distància, mascareta i dispensador d’higiene de mans. Preu: 6 euros (venda anticipada per internet, al web https://entrades.fomentculturalsuria.cat, o a l’establiment Reguant Milar Agut.

Divendres 11 de setembre

  • 8.00 h. Sortida de la pedalada en bicicleta tot terreny BTT cap a la Torre. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
  • 9.00 h. Sortida de la caminada cap a la Torre. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
  • 9.30 h. Hissada de la bandera de Catalunya, lectura del manifest i cant d’Els Segadors, amb la col·laboració de cantaires suriencs de diferents entitats, que coincidirà amb un galeig a càrrec dels trabucaires del Tro Gros. Lloc: turó de la Torre.

El programa commemoratiu de l’Onze de Setembre a Súria és organitzat per l’Ajuntament de Súria, Foment Cultural i Trabucaires del Tro Gros, amb la col·laboració de l’ADF Defensors del Bosc i les penyes ciclistes de la vila.

L’Ajuntament de Súria demana comprensió i col·laboració davant l’aplicació de les esmentades mesures de protecció, necessàries en l’actual situació d’excepcionalitat sanitària.