0

El ple demana per unanimitat que els ajuntaments tinguin mes eines economiques per fer front a les necessitats derivades de la crisi sanitaria

El ple municipal de l’Ajuntament de Súria va aprovar per unanimitat una moció per demanar la flexibilització urgent de les regles fiscals que han de complir els ajuntaments, amb l’objectiu d’augmentar la capacitat pressupostària del món local per fer front a les necessitats derivades de l’actual crisi sanitària pel coronavirus. La sessió del ple es va celebrar dijous 30 d’abril amb caràcter ordinari i va tenir lloc de forma telemàtica.

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament ha celebrat un ple telemàtic, a conseqüència de l’aplicació de les mesures de l’actual estat d’alarma per la crisi sanitària, que impedeixen celebrar actes públics presencials. El ple es va poder seguir a través del canal de l’Ajuntament a YouTube, i els membres de la corporació hi van participar a través de videoconferència.

L’esmentada moció va ser presentada per tots els grups municipals de la corporació (PSC, GIIS, ERC, aiS i JxS), i s’enviarà al Congrés de Diputats i al Senat.

Les actuals normatives d’estabilitat pressupostària no tenen en compte les necessitats de despesa que es poden generar en situacions d’urgència econòmica o social com l’actual. Per aquest motiu, en la moció es demana un augment de l’autonomia financera de les administracions locals per tal de donar resposta a aquestes necessitats.

Agraïment de l’alcalde de Súria

En el transcurs del ple, l’alcalde Albert Coberó va fer un agraïment públic “als voluntaris, a les cosidores, a les empreses que ens han ofert material, als particulars que s’han apropat a donar-nos un cop de mà i a tots aquelles surienques i suriencs preocupats pels seus veïns” durant aquest temps d’emergència sanitària pel coronavirus.

El batlle surienc va fer extensiu aquest agraïment a tota la plantilla municipal, especialment als equips de l’àrea de Benestar Social, Policia Local  i Brigada Municipal d’Obres i Serveis. Segons Albert Coberó, “la seva vocació pública i social es imprescindible per tal de mantenir la calma i la serenor en aquests moments difícils”.

L’alcalde de Súria va expressar el compromís de tots els membres de la corporació local pel benestar de les persones de Súria. També va fer una crida a seguir les informacions oficials sobre la pandèmia i no fer cas de rumors. 

Albert Coberó va manifestar que “com a poble hem d’estar units davant l’adversitat” i va donar molts ànims a totes les persones de la vila en aquest temps de dificultat, mostrant-se convençut que “ens en sortirem”.

El ple també va tractar els següents temes:

  • Ratificar per unanimitat l’acord de la Junta de Govern Local d’aprovació inicial de les bases per a l’atorgament d’ajudes d’emergència per a petites empreses, comerços i professionals autònoms que s’hagin vist afectats econòmicament per la Covid-19.
  • Aprovar per unanimitat un dictamen sobre canvi i nomenament de representants.
  • Ratificar per unanimitat el decret d’aprovació de la modificació de crèdit 3/2020.
  • Donar compte del decret de liquidació del pressupost municipal de 2019.

Els acords adoptats en aquest ple seran publicats en el portal de transparència de la seu electrònica del web municipal: https://suria.eadministracio.cat/transparency