0

La diada de Sant Jordi porta animacio al centre urba de la vila

La diada de Sant Jordi es va celebrar a Súria amb el protagonisme dels llibres, les roses i les activitats per a infants. El programa continuarà aquesta setmana amb diferents actes de música i dansa.

El temps inestable, amb pluja intermitent, no va afectar el desenvolupament de les activitats previstes, i les parades de llibres, roses i objectes artesanals van ser instal·lades als llocs habituals del centre urbà. 

Per la tarda, la Biblioteca Pública va oferir serveis de consulta, préstec i activitats infantils a l’espai ‘La Biblioteca al carrer’, ubicat a la plaça de Sant Joan. En aquest mateix lloc, les AMPA de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat, Fedac i de l’Institut Mig-Món van organitzar tallers per a infants.

El programa de la diada de Sant Jordi va continuar amb un espectacle d’animació de La Cremallera Teatre i amb el sorteig dels premis de la 2a Gimcana de Sant Jordi. Aquesta activitat formava part del programa Súria Municipi Lector i ha estat desenvolupada pels centres d’ensenyament de la vila, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública i de la Unió de Botiguers.

El programa de Sant Jordi a Súria ha estat coordinat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la participació de la Biblioteca Pública i els centres d’ensenyament. El pròleg de la diada va ser una nova edició del cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’, amb presentacions de diversos llibres d’autors o temàtica local.

Els propers actes previstos seran els següents:

Divendres 26 d’abril

  • 19.30 h. Segon concert del Cicle de Primavera de l’Escola Municipal de Música. A càrrec del Grup de Trompetes del Conservatori Municipal de Música de Manresa. Entrada gratuïta. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

Dissabte 27 d’abril

  • 11.00 h. 24a Mostra de Dansa. A càrrec de l’Escola de Ballet M. Cinta. Inclosa dins dels actes del Dia Internacional de la Dansa. Hi ha la representació d’escoles de dansa d’arreu de Catalunya que porten els seus alumnes i les seves coreografies fins la plaça Sant Joan de Súria perquè el públic en pugui gaudir. Lloc: plaça de Sant Joan (en cas de pluja es farà a la Nau de Ca l’Agut).

Diumenge 28 d’abril

  • 12.00 h. Ballada de sardanes. A càrrec de la Cobla Súria. Lloc: La Garriga de Castelladral (Navàs).