0

Suria s’afegeix al Dia Internacional de la Dona amb activitats i reivindicacio

Súria s’ha afegit al Dia Internacional de la Dona amb la lectura d’un manifest al davant de la Casa de la Vila, una visita a Montserrat, una cadena humana i altres activitats a la plaça de la Serradora. El programa d’actes continuarà aquest divendres 9 de maig al Casal de Joves, amb un taller per confeccionar barrets de llana Pussyhat, nou símbol reivindicatiu dels drets de les dones arreu del món (17.00 h).

La lectura del manifest ha anat a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults. En el text del manifest, elaborat per les organitzacions municipalistes catalanes, es reivindica ’la igualtat efectiva entre homes i dones perquè els nostres drets socials, polítics i econòmics són innegociables’.

En el manifest també s’expressa el suport del món municipal a la reivindicacions de la Vaga Feminista que va ser convocada per a aquest dijous 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i a la campanya internacional #MeToo contra l’assetjament a les dones.

Segons el manifest, la diferència de sou que reben homes i dones per la mateixa feina ’és una forma més de violència envers les dones’. També s’hi demana ’la col·laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i homes dels nostres pobles i ciutats’ per assolir ’una societat justa i igualitària’.

Entre les persones que han assistit a la lectura del manifest es trobava l’alcalde Josep Maria Canudas. Posteriorment, prop d’una cinquantena de persones s’ha desplaçat a Montserrat, en una visita que també formava part del programa del Dia Internacional de la Dona.

La plaça de la Serradora ha estat l’escenari de diferents activitats organitzades per l’associació Terra Viva amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La primera d’aquestes activitats ha estat una cadena humana que ha omplert aquest espai urbà, amb persones de totes les edats.

Coincidint amb la realització de la cadena humana i l’inici de les activitats a la plaça de la Serradora, nombrosos establiments comercials de la vila han tancat les seves portes com a mostra d’adhesió al Dia Internacional de la Dona.

El programa del Dia Internacional de la Dona va començar a Súria el passat divendres 2 de març amb una xerrada sobre la importància de la dieta mediterrània per intentar mantenir una bona salut.

Aquesta xerrada va anar a càrrec del doctor Pere Farràs i va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila. L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa.

Dimarts 7 de març, hi va tenir lloc una altra xerrada sobre la problemàtica que planteja la presència de rates en els nuclis urbans i les alternatives per resoldre’ls. El tema va ser desenvolupat per Jaume Sáez i Carme Lleonart, de l’empresa especialitzada Gestior Químics.

Els propers actes del programa són els següents:

 Divendres 9 de març

  • 17.00 h. Taller: Fes-te un barret #Pussyhat. Activitat per confeccionar els barrets de llana que s’han convertit en símbol reivindicatiu dels drets de les dones, dins del moviment internacional Pussyhat Project. Taller gratuït i obert a tothom. Places limitades. Durada aproximada de tres hores. A càrrec de Carme Rosich, de la botiga Fildellum Merceria Creativa. Lloc: Casal de Joves.

Dimecres 14 de març

  • 19.00 h. Concert: Eudald Buch (piano). Acte que forma part del Cicle de Concerts de Primavera de l’Escola Municipal de Música. Entrada lliure. Lloc: Escola Municipal de Música.

Dissabte 17 de març

  • 20.00 h. Espectacle que forma part del Festival d’Arts Escèniques de Súria ’Art en Cicle’. Guillem Roma és un músic osonenc que fa cançó d’autor, música folk i mediterrània. Venda d’entrades a l’establiment Milar Reguant Agut, al web https://www.artenciclesuria.com/venta-d-entrades o a la taquilla del teatre, des d’una hora abans de l’espectacle. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

El programa d’activitats del Dia Internacional de la Dona a Súria és organitzat per l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, amb el suport del Consell Comarcal del Bages, Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), Escola Municipal de Formació d’Adults, Casal de Joves, Escola Municipal de Música, Casal de la Dona, Foment Cultural, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.