0

Cal Balaguer del Porxo acull l’exposicio del 51e Concurs de Pintura Rapida Vila de Suria fins al proper 26 d’agost

L’exposició del 51è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria es pot visitar fins al proper 26 d’agost a la sala Cal Balaguer del Porxo, on va ser inaugurada dins del programa de la Festa Major. L’artista guanyador d’aquesta edició ha estat Joan Vila Arimany, que ha assolit el Premi d’Honor per quarta vegada en la història del certamen.
El nombre de participants s’ha situat enguany en 38 artistes de diferents comarques. L’organització del Concurs és a càrrec de Joventuts Musicals de Súria, amb el suport de l’Ajuntament de Súria i la col·laboració de Remosa, Enric Roca, Súria Punt Comercial, Exland i Grup Soler.

El veredicte del 51è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria és el següent:

 • Categoria general
  • Premi d’honor: Joan Vila Arimany (Sant Quirze del Vallès).
  • Primer premi: Narcís Sala Gascons (Lloret de Mar).
  • Segon premi: Julio Garcia Iglesias (Abrera).
  • Tercer premi: Josep Millàs Chia (Igualada).
 • Aquarel·la
  • Primer premi: Yolanda Urango (Manresa).
 • Petit format
  • Primer premi: Enric Besora (Berga).
  • Segon premi: Jordi Colillas (Casserres).
 • Concursants locals
  • Declarat desert.

En l’acte inaugural, el representant de Joventuts Musicals, Josep Maria Homs, va explicar que el nivell de qualitat s’ha mantingut elevat, però va fer una crida a la participació de més artistes locals. Homs també va adreçar l’agraïment dels organitzadors als participants i a les institucions, empreses i entitats col·laboradores.

Per la seva banda, l’alcalde Josep Maria Canudas i la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, van agrair el treball dels organitzadors per fer possible la continuïtat del veterà concurs surienc, que enguany ha superat el mig segle de vida.

La mostra es pot visitar en el següent horari: divendres, dissabtes, diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h, i dissabtes feiners, també de 17.00 a 20.00 h.


0

Suria tanca una Festa Major caracteritzada per una elevada participacio i la bona acollida a les novetats del programa

El castell de focs d’artifici i un ball de nit van cloure la nit del dilluns 16 de juliol els dies centrals de la Festa Major de Súria, que acabarà aquest dimarts 17 amb la tradicional ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan amb la Cobla Ciutat de Manresa (22.00 h). La Festa Major s’ha caracteritzat enguany per una elevada participació i la bona acollida a les novetats del programa.
El centre urbà de la vila i el seu entorn més immediat van ser l’escenari principal dels actes del cap de setmana. Un tram dels carrers González Solesio i Salvador Vancell va ser tallat al trànsit al llarg del vespre i la nit per tal de reforçar el protagonisme dels vianants i oferir un nou entorn per a la celebració d’activitats festives.

Més de 150 persones van participar en el vermut de Festa Major amb champagne Moët&Chandon, una de les novetats del programa d’enguany, que va tenir lloc al Parc Municipal Macary i Viader.

Durant el cap de setmana també van tenir lloc altres actes destacats, com el Ràpid Tram de Motos, amb la participació destacada del pilot surienc Josep Garcia, campió del món d’enduro, i una nova edició de la Trobada Castellera, amb les colles Margeners de Guissona, Vailets de Gelida i Salats de Súria a la plaça de la Serradora.

L’exposició del 51è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria va ser inaugurada a Cal Balaguer del Porxo, on es podrà visitar fins al proper 26 d’agost.

En l’àmbit musical, la plaça de Sant Joan ha acollit diferents balls de nit, un video road show amb DJs i concerts joves amb els grups Ítaca Band, Strombers i Pachucos. En aquest mateix entorn va tenir lloc el tradicional concert del diumenge de Festa Major i una sessió de zumba.

El dissabte 14 també es va desenvolupar al centre de la vila una sessió de lindy hop al carrer i una cercavila de la xaranga Sforzando, formada per músics de la vila.

A més del Ràpid Tram de Motos, altres actes esportius del cap de setmana van ser el Concurs Infantil i Juvenil de Pesca-Memorial Marcos Hidalgo, la pujada en bicicleta al Poble Vell i la pedalada popular.

El Súper Tobogan de l’avinguda del Cardener va tornar a registrar una important assistència en el segon any consecutiu de presència en el programa d’actes. També va obtenir una bona resposta el segon Festival Holi, celebrat divendres 13 a les Pistes de l’Escorxador, i els inflables instal·lats a l’entorn de la plaça de Sant Joan i al Parc Municipal Macary i Viader.

D’altra banda, l’Església Parroquial de Sant Cristòfol va acollir la Missa Solemne de Festa Major, amb la interpretació dels Goigs de Sant Cristòfol, i la Missa en sufragi dels difunts de la vila. Altres actes tradicionals de la Festa Major surienca van ser les matinades amb els Grallers del Poble Vell i la galejada dels Trabucaires del Tro Gros, que van tenir lloc el matí del diumenge 15.

El pregó de Festa Major va anar a càrrec del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un vídeo gravat des d’Alemanya. Un altre acte destacat van ser les Tocades de Festa Major, que enguany han estat presidides pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, amb arrels familiars surienques.

El programa d’actes va començar el passat 1 de juliol. La Festa Major d’enguany ha estat organitzada per l’Associació Festa Major de Súria i l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’empresa ICL i el suport de diferents entitats de la vila.


0

El conseller de Politiques Digitals i Administracio Publica de la Generalitat presideix les Tocades de Festa Major i recorda les seves arrels surienques

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, va presidir les tradicionals Tocades de la Festa Major, que van tenir lloc la nit del diumenge 15 de juliol al davant de la Casa de la Vila. Les Tocades van tornar a ser protagonitzades per la Banda de Música de Cardona, motiu pel qual l’alcalde d’aquest municipi, Ferran Estruch, també va assistir com a convidat a aquest acte, un dels més destacats de la festa surienca.

Jordi Puigneró és l’únic conseller amb arrels familiars surienques en la història moderna de la Generalitat. En aquesta primera visita oficial a Súria des del seu nomenament, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública també va ser al Poble Vell al llarg de la tarda, acompanyat per l’alcalde Josep Maria Canudas i altres autoritats.

La presència del conseller Puigneró va coincidir amb l’estrena de novetats destacades en les tradicionals Tocades, com la instal·lació d’un escenari i el canvi d’orientació dels músics per tal d’ubicar el públic al llarg del carrer Ernest Solvay, a la manera d’una platea. Aquestes novetats van obtenir una bona acollida i l’assistència a les Tocades va augmentar en relació amb els darrers anys.

Aquesta ha estat la tercera actuació consecutiva de la Banda de Música de Cardona en les Tocades de la Festa Major de Súria. Entre els components de l’agrupació musical cardonina es troben destacats intèrprets suriencs, alguns dels quals van actuar com a solistes en diferents peces.

Al final de les Tocades, la Banda de Música de Cardona va interpretar Els Segadors i nombroses persones del públic van exhibir tires reivindicatives, llaços i ventalls grocs per exigir la llibertat dels presos i els exiliats polítics. Durant tot l’acte també va romandre desplegada a la façana de la Casa de la Vila un domàs en suport dels presos i els exiliats.

En la tradicional recepció institucional a les entitats de la vila, que se celebra al saló de sessions de la Casa de la Vila després de les Tocades, Jordi Puigneró va expressar la seva ’il·lusió’ per visitar Súria com a conseller perquè ’sempre l’he tingut molt present’, fent referència a les seves arrels familiars i als nombrosos records d’infantesa relacionats amb la vila.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública va felicitar les entitats surienques i l’organització de la Festa Major. Segons Jordi Puigneró, ’les entitats feu país’ i mantenen vives les tradicions.

Per la seva banda, l’alcalde de Súria va agrair la presència del conseller, recordant que un dels seus avis havia estat regidor de l’Ajuntament entre els anys 1964-71. L’alcalde de Súria també va agrair la col·laboració de les entitats de la vila amb l’Ajuntament, el seu treball com a peça bàsica del municipi i ’el molt que heu ajudat a fer pinya i a treballar per la vila de Súria’.

Segons Josep Maria Canudas, ’ens esperen reptes importants a nivell local i també de país’ per tal d’obrir una nova etapa que sigui millor per a tothom. En els seus parlaments, Jordi Puigneró i Josep Maria Canudas van recordar la situació dels presos i dels exiliats polítics, que, segons el conseller, ’haurien de tornar a casa i ser amb les seves famílies’.

Jordi Puigneró també va fer referència a la implantació territorial de la fibra òptica com un dels seus grans objectius com a conseller per tal que sigui una eina de cohesió, modernització i igualtat d’oportunitats.

Segons el conseller, ’aquest Govern ha de continuar fent coses sense oblidar en cap moment que tenim presos polítics i persones exiliades que no tenen llibertat’. Jordi Puigneró va afegir que ’no oblidarem el que significa el mandat de l’1 d’octubre i el mandat del 21 de desembre’ per tal d’avançar cap a la República amb el protagonisme de les institucions i dels municipis.

Abans de les Tocades, el conseller va signar en el Llibre d’Honor de la vila. També va ser obsequiat amb diferents llibres i publicacions de temàtica local.

Entre les autoritats presents a les Tocades també s’hi trobava la directora territorial de Presidència de la Generalitat, a més de regidors i regidores dels diferents grups polítics municipals.

Després de les Tocades, la Banda de Música de Cardona va fer una cercavila pels carrers del centre urbà.