0

L’Ajuntament convida a ‘llençar’ el masclisme a la paperera, seguint una campanya de l’Institut Catala de les Dones

L’Ajuntament ha fet difusió de la campanya ‘Diposita aquí el teu masclisme’ amb la col·locació d’adhesius amb aquest missatge sobre papereres i contenidors de la vila. Aquesta iniciativa vol ser un nou element de sensibilització contra les actituds masclistes en l’entorn més proper.

La campanya ha estat impulsada per l’Institut Català de les Dones (ICD), un organisme de la Generalitat, amb la col·laboració de les institucions locals. La seva difusió a la vila ha estat promoguda per l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament.

Segons l’ICD, és important “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres”, així com eliminar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.


0

Comencen les Jornades Empresarials del CIO Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada, a les quals es poden inscriure professionals, autonoms i empresaris de Suria

L’Ajuntament de Súria col·labora enguany en una nova edició de les Jornades Empresarials del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) Cal Gallifa (Sant Joan de Vilatorrada), que s’han iniciat aquesta setmana. El programa formatiu consisteix en sessions formatives sobre diferents temes d’interès empresarial.

L’organització de les Jornades Empresarials és a càrrec de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, el CIO Cal Gallifa i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració dels ajuntaments de Santpedor i de Súria.

La participació en les sessions és gratuïta, però la inscripció és obligatòria. Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon 93.876.40.00 o enviant un correu electrònic a l’adreça pellicerpe@santjoanvilatorrada.cat.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Súria participa en aquesta iniciativa per tal que els professionals, els autònoms i els empresaris de la vila puguin accedir a continguts formatius d’interès per a les seves activitats.

El programa d’aquesta nova edició de les Jornades Empresarials del CIO Cal Gallifa és el següent:

Dimarts 27 d’octubre

  • De 12.00 a 14.00 h. ‘Treballo a casa, com em planifico?’. Primera de dues sessions de dues hores cadascuna. Formació online. A càrrec d’Elisenda Porras. Propera sessió: dijous 29 d’octubre.

Dilluns 2 de novembre

  • De 14.00 a 16.30 h. ‘Com fer fotos, vídeos i textos per Instagram i altres xarxes des del mòbil’. Primera de dues sessions de dues hores i mitja cadascuna. Formació online. A càrrec de Mònica Urrútia. Propera sessió: dimarts 3 de novembre.

Dilluns 9 de novembre

  • D’11.00 a 13.00 h. ‘Ho estic fent bé? Els indicadors clau de gestió de la pime i autònom’. Primera de quatre sessions de dues hores cadascuna. Formació online. A càrrec d’Aleph Formació. Properes sessions: dimecres 11, dilluns 16 i dimecres 18 de novembre.

Dimecres 25 de novembre

  • De 9.30 a 13.30 h. ‘Com millorar la meva reputació online’. Formació presencial amb aforament limitat i mesures de prevenció anti-covid. A càrrec d’Eduard Giménez. Lloc: Centre d’Iniciatives per l’Ocupació Cal Gallifa (passeig Gallifa, número 1, 2a planta, Sant Joan de Vilatorrada).

Formació prevista segons demanda

  • De 14.00 a 16.00 h. ‘Les stories d’instagram: un nou format i un nou llenguatge’. Primera de dues sessions de dues hores cadascuna. Formació online. A càrrec de Mònica Urrútia.

El programa de les Jornades Empresarials del CIO Cal Gallifa s’ha iniciat aquesta setmana amb tres sessions formatives online sobre la comunicació i la connexió amb els clients en temps d’incertesa, a càrrec de Verónica Soto.


0

Les empreses de Suria ja poden presentar sol·licituds per accedir als ajuts del programa europeu Leader

El termini de sol·licitud d’ajuts del programa europeu Leader d’aquest any 2020 roman obert fins al proper 30 de novembre, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat. Aquesta iniciativa, de la qual es poden beneficiar les empreses de Súria, vol fomentar el desenvolupament d’inversions que afavoreixin l’activitat econòmica i la creació d’ocupació.

La gestió d’aquests ajuts a Súria i altres seixanta municipis de la Catalunya central és a càrrec de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, a la qual pertany l’Ajuntament de Súria.

Els ajuts del programa Leader també donen suport a la promoció d’accions d’adaptació al canvi climàtic, l’establiment de polítiques adreçades als joves en el món rural, la protecció dels recursos naturals i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

Es tracta de subvencions a fons perdut que, en el cas de projectes privats o promoguts per empresaris i emprenedors, cobreixen entre un 20% i un 40% de la inversió per a la creació, ampliació, millora de negocis i creació de nous llocs de treball. L’import màxim de la subvenció se situa en 100.000 euros.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ja ha fet difusió d’aquesta nova convocatòria dels ajuts del programa Leader entre el teixit empresarial de la vila.

Les bases dels ajuts es poden consultar en el web de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.