0

Un concert de jazz es converteix en el primer acte public al carrer despres del confinament i posa el proleg a la Festa Major de Suria

Un concert de jazz de l’Asier Olabarrieta Big Band s’ha convertit en el primer acte públic celebrat a l’aire lliure a Súria després del confinament dels darrers mesos per la pandèmia del coronavirus. El concert va tenir lloc dissabte 4 de juliol a la plaça de Sant Joan, amb les mesures obligatòries de protecció anti-Covid i com a pròleg als actes de la Festa Major 2020.

L’acte s’havia de celebrar inicialment el passat mes de març dins de la programació d’Art en Cicle al Teatre del Foment Cultural, però la implantació de l’estat d’alarma va obligar al seu ajornament.

Tot el públic assistent va haver de portar mascareta, romandre assegut i mantenir la distància de seguretat amb altres persones, unes condicions que també seran aplicades en els altres actes públics de la Festa Major. Per aquest motiu, les cadires van ocupar tota la plaça de Sant Joan.

Abans de l’acte, la regidora d’Ensenyament, Turisme, Participació i Festes, Alba Santamaria, acompanyada per representants d’Art en Cicle, va donar la benvinguda a les persones assistents i va remarcar la importància de complir aquestes mesures de seguretat pel bé de tothom. El concert va ser gratuït per a les persones assistents.

L’Asier Olabarrieta Big Band va oferir un concert jazzístic de gran nivell tècnic, que va rebre molts aplaudiments. Aquest grup musical ha nascut al Centre Superior de Música del Liceu de Barcelona per iniciativa del jove bateria navarrès Asier Olabarrieta, aplegant altres joves intèrprets de talent sota la direcció de Sergi Vergés.

Després d’aquest pròleg jazzístic, el programa de la Festa Major començarà dijous 9 de juliol al Parc Municipal Macary i Viader, amb un acte d’inici (21.45 h) i una cantada d’havaneres amb el grup Son de l’Havana (22.00 h). Enguany no hi haurà rom cremat en aplicació de les mesures anti-Covid.

El programa festiu es desenvoluparà entre els dies 9 i 13 de juliol, a l’entorn de la diada de Sant Cristòfol.

Normes de protecció anti-Covid per als actes de la Festa Major

El programa de la Festa Major, que ja ha estat distribuït per les llars de la vila, inclou les següents normes de protecció anti-Covid per als actes previstos:

  • Caldrà portar mascareta i garantir la distància de seguretat de 2 metres.
  • Als actes no s’hi podrà assistir a peu dret.
  • No hi haurà servei de bar.
  • L’organització es reserva el dret de cancel·lar qualsevol espectacle que s’estigui realitzant si el públic no respecta les mesures de protecció i seguretat.
  • No es podrà sortir dels cotxes durant les projeccions d’autocinema previstes al Rieral del Tordell.

D’altra banda, enguany s’ha canviat la ubicació del punt de llançament del Castell de Focs per tal d’augmentar-ne la visibilitat des de més domicilis i evitar possibles aglomeracions de persones.


0

Temes del ple municipal ordinari del 25-6-20

El ple municipal ordinari del passat dijous 25 de juny va tractar els següents temes:

  • Aprovar per unanimitat un dictamen per proposar Maria Alsina Santasusana com a jutgessa de pau substituta del municipi de Súria. Prèviament es va aprovar per unanimitat un altre dictamen per declarar deserta la primera convocatòria d’elecció de jutge/essa de pau substitut/a del municipi de Súria.
  • Aprovar per unanimitat la modificació puntual número 16 de les Normes Subsidiàries de Planejament. Aquest tema va ser votat dins del punt d’assumptes sobrevinguts.
  • Aprovar per 10 vots a favor (PSC, GIIS, aiS i JxS) i 3 abstencions (ERC) l’acta de la sessió anterior.

La sessió es va desenvolupar d’acord amb les actuals mesures de distanciament físic i limitació d’aforament en la celebració d’actes públics. Això va obligar a modificar la distribució habitual d’espais del saló de sessions de la Casa de la Vila.

Els acords adoptats en aquest ple seran publicats en el portal de transparència de la seu electrònica del web municipal: https://suria.eadministracio.cat/transparency.


0

L’Ajuntament posa en marxa una comissio per fer possible la creacio d’un museu de la mineria a Suria

L’Ajuntament ha posat en marxa una comissió per impulsar la creació d’un museu de la mineria a Súria per posar de manifest la importància que aquest sector ha tingut i té per a la vila. En una primera fase, se n’habilitarien uns espais municipals que progressivament s’anirien desenvolupant.

L’anunci va ser realitzat pel regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena, en el darrer ple municipal ordinari, que va tenir lloc el dijous 25 de juny.

Aquesta comissió, liderada per l’estudiós surienc Albert Fàbrega, està integrada inicialment per l’Alcaldia i les àrees municipals de Cultura, Turisme, Promoció Econòmica i Joventut.

L’objectiu és obrir aquesta comissió a la ciutadania, a l’actual empresa de la mina de Súria, a la plantilla i al comitè d’empresa per tal que puguin participar en el desenvolupament del museu de la mineria que Súria es mereix.

Tot i que la creació d’un museu de la mineria a Súria ha estat una idea plantejada des de fa molt temps des de diferents sectors de la vila, fins ara no s’havia fet un pas efectiu per fer-lo realitat.