0

L’Ajuntament implantara enguany un canvi en el sistema de bonificacio per l’us de les Deixalleries

L’Ajuntament de Súria implantarà enguany un canvi en el sistema de targetes de bonificació per l’ús de la Deixalleria Municipal i la Deixalleria Mòbil. D’altra banda, les targetes de l’any 2021 es podran canviar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila fins al proper 28 de febrer, i els vals que s’hi obtinguin tindran validesa fins al 30 de juny d’enguany.

El funcionament de les noves targetes de la Deixalleria Municipal i de la Deixalleria Mòbil serà el següent:

  • On obtenir-les. Les persones interessades podran demanar la nova Targeta Deixalleria a l’OAC o a la Deixalleria Municipal durant tot aquest any 2022. Per tal d’obtenir-la és indispensable ser titular del pagament de la taxa d’escombraries.
  • Sistema de segellat. A la part posterior de la nova Targeta Deixalleria hi haurà dotze espais que seran segellats per cada aportació a la Deixalleria Municipal o a la Deixalleria Mòbil.
  • Descomptes. Per les targetes que tinguin dotze segells, s’obtindran cinc vals de 5 euros cadascú. Per les targetes que tinguin de sis a onze segells, s’obtindran tres vals de 5 euros cadascú.
  • Obtenció dels vals. Per tal d’obtenir els vals de descompte, caldrà portar la nova Targeta Deixalleria d’aquest any 2022, amb els segells corresponents, a l’OAC de la Casa de la Vila entre l’1 de desembre de 2022 i el 30 de març de 2023, dins de l’horari d’atenció al públic.
  • Ús dels vals. Els vals de descompte obtinguts amb la nova Targeta Deixalleria es podran utilitzar fins al 30 de setembre de 2023 als establiments adherits a la Unió de Botiguers.

La campanya és impulsada per l’Ajuntament de Súria, a través de l’àrea de Medi Ambient, i amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, la Unió de Botiguers i la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Súria va implantar el sistema de targetes de bonificació per l’ús de la Deixalleria Municipal i la Deixalleria Mòbil l’any 2014. Des d’aleshores, el nombre de persones participants ha anat a l’alça i la campanya s’ha consolidat.


0

L’Arxiu Municipal s’adhereix a la celebracio commemorativa del poeta Salvador Perarnau amb la publicacio de l’inventari del seu fons

L’Arxiu Municipal s’ha adherit als actes commemoratius relacionats amb el poeta Salvador Perarnau amb la publicació de l’inventari del fons de l’autor surienc, Fill Predilecte de la vila i Mestre en Gai Saber. Aquest fons va ser cedit a l’Arxiu Municipal per la família del poeta.

El fons està format per documentació de caràcter personal, professional i sociocultural a més d’altres documents. Bàsicament inclou textos manuscrits i mecanografiats de Salvador Perarnau, a més d’obra publicada i documentació relacionada amb premis obtinguts. L’enllaç per consultar l’inventari del fons Salvador Perarnau és el següent: https://xam.diba.cat/wiki/fons-salvador-perarnau-canal.

Els actes commemoratius relacionats amb Salvador Perarnau es van iniciar a finals de l’any 2020 i començaments de 2021, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement (13 de desembre) i el 50è aniversari de la seva mort (9 de gener), impulsats per l’Ajuntament de Súria i una comissió formada per entitats i persones de la vila.


0

Darreres dades oficials sobre la covid a Suria

Com a tot arreu, l’impacte de la sisena onada continua sent molt important a Súria, amb 179 nous casos durant la setmana passada i un nou pic del risc de rebrot. La velocitat de propagació es manté en un nivell que no fa preveure una reducció substancial de la pandèmia a curt termini en l’àmbit local ni comarcal.

Les dades oficials publicades per la Generalitat NO indiquen el nombre de persones que actualment pateixen la malaltia a Súria, sinó el nombre de nous casos que s’hi ha registrat en un dia determinat.

Des del començament de la pandèmia fins al 23 de gener de 2022, a Súria hi ha hagut 1.382 casos confirmats de covid, segons aquestes mateixes dades.

  • Enllaç per descarregar el gràfic amb les darreres dades de la covid a Súria: Enllaç.