0

L’Ajuntament reedita dos cartells de la campanya ’Tracta’m be’ pel respecte i el bon tracte a les persones grans

L’Ajuntament de Súria ha reeditat dos dels cartells de la campanya ’Tracta’m bé’, que han començat a ser distribuïts entre establiments comercials, serveis i equipaments de la vila. Súria es va adherir l’any 2015 a aquesta campanya que vol promoure el respecte i el bon tracte a les persones grans.

Els dos cartells reeditats mostren activitats compartides entre dues generacions d’una mateixa família en situacions que transmeten un ambient de complicitat i compenetració entre joves i grans: un moment de descans en una sortida en moto i una estona de tranquil·litat fent ganxet al costat del riu Cardener.

Els cartells van ser elaborats amb la col·laboració de les àrees de Benestar Social i Joventut de l’Ajuntament, el Casal de Joves i l’Institut Mig-Món. Les idees per a l’elaboració de les situacions reflectides van sorgir dels alumnes d’aquest centre d’ensenyament.

Les fotografies són originals del fotògraf surienc Mario Mateo. La reedició dels dos cartells també ha estat una iniciativa de les àrees de Joventut i de Benestar Social.

La campanya ’Tracta’m bé’ forma part de les accions previstes en el Pla de Desenvolupament Local (PDL) Suriacció. Fins ara s’hi han portat a terme diferents activitats de sensibilització i apropament intergeneracional amb la col·laboració del comerç de la vila, dels centres escolars, dels Consells Municipals dels Infants i de la Gent Gran, de l’Associació de Gent Gran, del comerç de la vila i de diferents persones i entitats.


0

L’Oficina Mobil d’Informacio al Consumidor tornara a Suria aquest dijous 20 de setembre

L’Oficina Mòbil d’Informació al Consumidor tornarà a Súria aquest dijous 20 de setembre, dins de les visites periòdiques que realitza a la vila. El servei estarà ubicat a la plaça de Sant Joan entre les 10.30 i les 11.30 h.
El servei atendrà gratuïtament totes les consultes sobre drets dels consumidors, etiquetatge, garanties de productes, compra i lloguer d’habitatges, serveis bancaris, assegurances, compra i venda de vehicles, etcètera.

L’Oficina Mòbil d’Informació al Consumidor és un servei de la Diputació de Barcelona, al qual és adherit l’Ajuntament de Súria.


0

El Cens Genetic Cani de Suria ja disposa de les dades de 644 gossos

El Cens Genètic Caní de Súria ja disposa de les dades de 644 gossos, xifra equivalent al 74% del nombre total d’aquestes mascotes que es troben identificades a la vila. La iniciativa va ser posada en marxa durant l’any passat per la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i l’Ajuntament de Súria.

Des de la seva posada en marxa, les dades del Cens Genètic Caní han servit per identificar els responsables d’alguns dels 78 casos d’incivisme detectats per la Policia Local, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, i els efectius del servei de neteja viària. Aquest casos d’incivisme han consistit bàsicament en l’abandonament de deposicions a la via pública.

Des de l’1 de juny de 2017 és obligatori que tots els propietaris de gossos del municipi aportin les dades de les seves mascotes al Cens Genètic Caní. L’actual ordenança municipal sobre pertinença, control i tinença d’animals també obliga a inscriure tots els gossos en el cens general d’identificació d’animals de companyia.

Per aquest motiu, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament fa una crida especial als propietaris de gossos que encara no formen part del Cens Genètic Caní o del cens general per tal d’aportar-hi les dades de les seves mascotes com a garantia d’una tinença responsable.

L’esmentada ordenança també obliga els propietaris de gossos a recollir immediatament les deposicions dels seus animals.