0

Les actuacions de millora a la cruilla de les escoles i el seu entorn continuen amb la instal·lacio de la nova tanca

Les actuacions de millora a la cruïlla de les escoles i el seu entorn han continuat aquesta setmana amb la instal·lació de la nova tanca en el tram inferior del carrer Tarragona en substitució de l’anterior, que es trobava en un visible estat de deteriorament.

La substitució de la tanca ha estat finançada per ICL a instàncies de l’Ajuntament, atès que la causa principal del seu deteriorament era el pas de vehicles pesats de transport de potassa entre la mina de Cabanasses i les instal·lacions centrals de l’empresa.

Altres actuacions de millora realitzades en els darrers mesos, també promogudes per l’Ajuntament, han estat la pintada de quatre murals a càrrec de joves artistes de la vila, el reasfaltatge de la cruïlla i el seu entorn, i la renovació de la imatge exterior de l’edifici que acull l’Escola Municipal de Formació d’Adults i altres serveis, amb el repintat de la façana i el canvi de persianes.

Al llarg d’aquest mes d’octubre es completaran aquestes actuacions amb la millora de la vorera d’accés a l’escola Francesc Macià, a càrrec de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis.

La cruïlla de les escoles és un punt sensible de la xarxa viària per la coincidència de diferents centres educatius i assistencials (Escola Bressol Municipal Petit Estel, Escola Francesc Macià, Escola Fedac i L’Esplai de la Gent Gran). També és un lloc de pas de vehicles i vianants cap a diferents barris i als centres de treball d’ICL.

Coincidint amb el desenvolupament de les esmentades millores, la intensitat del trànsit en aquesta zona s’ha reduït sensiblement gràcies a l’entrada en servei de la rampa de Cabanasses, que ha substituït el camions que enllaçaven la mina de Cabanasses i les instal·lacions centrals d’ICL.