0

Un emotiu acte al davant de la Casa de la Vila recorda el 33e aniversari de la desaparicio dels germans Pires Orrit

Un emotiu acte va recordar aquest diumenge 5 de setembre el 33è aniversari de la desaparició dels germans Pires Òrrit, amb una crida dels familiars a mantenir viu el record del cas i seguir investigant per aclarir-lo. L’acte va tenir lloc al davant de la Casa de la Vila amb la participació de prop d’una seixantena de persones.

Els germans Dolors i Isidre Pires Òrrit van desaparèixer el 5 de setembre de 1988 de l’Hospital Sant Joan de Déu (Manresa) quan tenien 17 i 5 anys d’edat, respectivament. Aquest acte de record va ser organitzat per familiars, amb el suport de l’Ajuntament de Súria i del Casal de la Dona.

En el transcurs de l’acte, els familiars dels germans Pires Òrrit van agrair la presència de les persones assistents i van demanar “que es faci el possible” per trobar-los i evitar que el cas sigui oblidat, sobretot després de l’aparició d’un possible nou testimoni que en podria aportar noves dades.

Per la seva banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Olga Tena, va expressar el suport i la solidaritat de l’Ajuntament de Súria amb el “patiment” de la família. També va demanar que “com a mínim” sigui escoltat aquest possible testimoni per tal d’avançar en l’aclariment del cas.

Entre les persones participants en l’acte es trobaven l’alcalde Albert Coberó i altres membres de la corporació municipal.

Familiars dels germans Pires Òrrit van desplegar una pancarta per demanar que continuï la investigació sobre la desaparició. Les persones participants en l’acte també van encendre espelmes com a mostra de solidaritat amb la família.