0

L’Arxiu Municipal de Suria participa en una exposicio virtual de la Diputacio per commemorar la Setmana Internacional dels Arxius

L’Arxiu Municipal de Súria participa en la Setmana Internacional dels Arxius amb l’aportació de diferents documents per a l’exposició virtual ‘La memòria de les fàbriques’ de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer els arxius a la ciutadania com a garants del patrimoni col·lectiu documental.

Els documents aportats per l’Arxiu Municipal de Súria es refereixen a alguns dels centres de treball històrics de la vila, com la Fàbrica Vella, Cal Jover-Hilaturas Labor i el grup Solvay en els primers anys d’explotació de la potassa.

La Setmana Internacional dels Arxius es celebra entre els dies 7 i 13 de juny, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Arxius, que s’escau aquest dimecres 9 de juny. Fins a aquest divendres 11 de juny, l’exposició virtual oferirà nous vídeos cada dia sobre la industrialització, a partir de documents i entrevistes amb especialistes.

La celebració de la Setmana compta amb l’adhesió de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació, de la qual forma part l’Arxiu Municipal de Súria.