0

L’Ajuntament habilita mesures de proteccio anti-covid en els col·legis electorals per exercir el vot presencial amb plenes garanties

L’Ajuntament ha habilitat diferents mesures de protecció anti-covid en els col·legis electorals per tal que l’exercici del vot presencial tingui les màximes mesures de seguretat en les eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc aquest diumenge 14 de febrer. El bus urbà, conegut popularment com la Guagua, funcionarà entre les 9.30 i les 13.00 h per facilitar el desplaçament a les persones que hagin de votar al Pavelló Municipal d’Esports.

Totes les persones que exerceixin el seu dret de vot hauran de portar mascareta, mantenir les distàncies de seguretat als col·legis electorals i seguir els itineraris de sentit únic per a l’entrada i la sortida, que es faran per punts diferents.

Caldrà accedir al punt de votació sense acompanyant, excepte en els casos en què es requereixi per a la pròpia assistència.

Es recomana portar la papereta i el sobre de votació preparats des del domicili, tot i que els col·legis disposaran de paperetes i cabines per garantir el secret de la votació. Els col·legis també comptaran amb gel hidroalcohòlic per a la neteja de mans.

La posada en marxa del dispositiu de protecció anti-covid als col·legis electorals de la vila ha anat a càrrec de les àrees municipals de Sanitat, Secretaria i de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, seguint les directrius de les institucions superiors per al desenvolupament de la jornada electoral.

Tal i com s’ha informat aquesta setmana, la necessitat d’assegurar la protecció anti-covid ha obligat a canviar els emplaçaments dels col·legis electorals, que en aquesta convocatòria seran els següents:

  • Secció 1 (Súria centre): Pavelló Municipal d’Esports, amb entrada pel carrer Ignasi Abadal.
  • Secció 2 (Poble Vell, Bellavista baixa, Sant Jaume, Cal Trist, Vall Seca, Samuntà, Cal Jover i Can Sivila): Pavelló Municipal d’Esports, amb entrada per la Piscina Municipal.
  • Secció 4 (Santa Maria, Bellavista alta, Joncarets, Torrent Fondo, Fusteret i zona Tordell): Pavelló Municipal d’Esports, amb entrada pel carrer Ignasi Abadal.
  • Secció 5 (Salipota i serra de Costafreda): Església de Santa Bàrbara (barri de Salipota).

Tot i que l’horari d’obertura dels col·legis serà l’habitual, de 9.00 a 20.00 h, es recomana el seguiment de les següents franges horàries no obligatòries:

  • Col·lectius de risc: de 9.00 a 12.00 h.
  • Col·lectius de persones en quarantena: de 19.00 a 20.00 h.
  • Altres: de 12.00 a 19.00 h.

Recorreguts de la Guagua durant la jornada electoral

L’Ajuntament ha promogut que el bus urbà faci recorreguts gratuïts durant la jornada electoral, entre les 9.30 i les 13.00 h, per tal de facilitar els desplaçaments fins al col·legi electoral del Pavelló Municipal d’Esports.

Aquests recorreguts seguiran el següent circuit circular:

  • Joncarets – Santa Maria – Poble Vell – Sant Jaume – Estació d’Autobusos – Pavelló Municipal d’Esports.

Entre les 9.00 i les 9.30 h, la Guagua connectarà la Residència Bell Repòs i el Pavelló Municipal d’Esports per desplaçar-hi les persones residents que vulguin exercir el seu dret de vot de forma presencial.

Obertura de la Casa de la Vila

La Casa de la Vila romandrà oberta de forma excepcional aquest diumenge 14 de febrer per atendre consultes relacionades amb la jornada electoral.

L’horari d’atenció al públic serà el següent:

  • Matí: de 9.00 a 13.00 h.
  • Tarda: de 16.00 a 20.00 h.

– Telèfon d’atenció al públic: 93.868.28.00.