0

La Casa de la Vila estrena una nova retolacio que remarca el valor institucional i patrimonial de l’edifici

L’Ajuntament ha completat el procés de retolació interior de la Casa de la Vila, que remarca el valor institucional i patrimonial de l’edifici consistorial. La col·locació d’aquests nous elements informatius ha coincidint amb el centenari de la posada en marxa de la Casa de la Vila, després de la seva construcció.

Els nous rètols interiors ofereixen informació de diferents àmbits i espais de l’edifici corporatiu. Entre d’altres, es donen dades del saló de sessions, de l’escut de Súria i de l’important fons pictòric i de gravats de la Casa de la Vila. També s’assenyalen els Gegants de Súria que romanen instal·lats de forma permanent al pati interior.

Un dels nous rètols, instal·lat a la primera planta, ofereix per primer cop el llistat dels alcaldes des de la construcció de l’edifici fins a l’actualitat.

Aquesta actuació també ha contemplat la millora del vestíbul i portal interior de la planta baixa i una actualització de la senyalització informativa.

El disseny dels nous rètols és original de la dissenyadora surienca Coaner Codina i Pich, que també va encarregar-se de la renovació de la imatge gràfica que es va implantar l’any 2009, en la darrera remodelació important d’aquest casal corporatiu.

La nova actuació segueix el mateix criteri estètic pautat en aquella intervenció, prioritzant l’ús dels colors grisos que predominen en els diferents espais, aconseguint un matís elegant i sobri, integrat estèticament en el context on conviuen les peces.   

L’edifici de la Casa de la Vila va ser construït entre els anys 1918-20, a partir d’un projecte del destacat arquitecte noucentista Jeroni Martorell i Terrats (1873-1951).