0

El ple aprova el pressupost municipal per a 2021 sense cap vot en contra

El ple de Súria va aprovar inicialment per 7 vots a favor (PSC, GIIS i JxS) i 5 abstencions (ERC i aiS) el pressupost municipal per a l’any 2021 en una sessió extraordinària que va tenir lloc dijous 3 de desembre. El nou pressupost se situa en 7.214.124,33 euros.

Un dels objectius destacats del pressupost municipal per a 2021 és garantir la dotació de les partides necessàries per fer front a l’actual crisi sanitària i econòmica provocada per la covid. També s’hi augmenta la partida destinada als serveis bàsics que repercuteixen directament en les persones.

Entre les principals novetats del nou pressupost municipal figuren les següents:

 • Creació de noves partides per a les àrees de Sanitat i de Promoció Econòmica amb l’objectiu de fer front a les necessitats derivades de la crisi sanitària de la covid en els àmbits sanitari i empresarial, respectivament.
 • Increment de les partides de l’àrea de Via Pública per a manteniment de l’enllumenat, de la via pública i materials en un 45%.
 • Creació d’una nova partida per l’obertura d’una nova franja perimetral.
 • Es mantenen totes les subvencions i ajuts, i s’augmenta la partida de prestacions d’urgència social.

El pressupost municipal per a 2021 preveu unes inversions d’1.214.380,12 euros. Les més destacades són les següents:

 • Urbanització del carrer de Sant Sebastià (barri de Sant Jaume): 264.749,60 euros.
 • Millora de l’accessibilitat al barri Santa Maria: 223.779,78 euros.
 • Pressupostos participatius dels barris de la vila: 136.480 euros.
 • Millora de quadres i línies del servei d’enllumenat públic: 122.611,69 euros.
 • Millora de parcs infantils: 95.000 euros.
 • Local social de l’Associació de Veïns del Raval Vell-Barri de Sant Jaume: 90.000 euros, el 71,11% dels quals prové dels pressupostos participatius acumulats en aquest barri.
 • Urbanització de la plaça de Sant Joan: 77.942 euros.
 • Millores al Cementiri Municipal: 48.400 euros.
 • Reposició de sistemes de sanejament: 33.000 euros.
 • Millora de camins municipals: 15.648,65 euros.
 • Adquisició de desfibril·ladors: 12.000 euros.

En el nou pressupost no s’ha comptabilitzat cap ingrés o subvenció que no sigui previsible d’ingressar o que no estigui confirmada. D’altra banda, el capítol de passius financers baixa en relació amb exercicis anteriors a causa del descens de l’endeutament municipal.

Per a l’elaboració del nou pressupost municipal s’han fet reunions amb tots els grups municipals per tal d’intentar arribar a un consens sobre el seu contingut i les seves previsions d’ingrés i de despesa.

El ple municipal va aprovar el passat 29 d’octubre la revisió d’ordenances fiscals per a l’any 2021, que preveuen la congelació de les principals taxes i impostos municipals, a més de mesures de suport als sectors empresarials més afectats per la crisi de la covid i d’incentius per promoure l’activitat empresarial, el lloguer social i l’energia solar.

El ple municipal també va tractar els següents temes en la sessió extraordinària del passat 3 de desembre:

 • Aprovar per unanimitat l’expedient d’adhesió a l’acord marc de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) sobre serveis i subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic.
 • Aprovar per unanimitat l’expedient d’adhesió a l’acord marc de l’ACM sobre mobilitat sostenible i punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

La sessió es va celebrar amb l’absència d’un membre del grup municipal del GIIS.


0

El Casal de Joves convoca el concurs #Nadalconfinatsuria per a fotografia, dibuix i creacio de passatemps

El Casal de Joves ha convocat el concurs #Nadalconfinatsúria per a fotografia, dibuix i creació de passatemps. El termini de presentació es perllongarà entre els dies 6 de desembre i 6 de gener.

L’àrea municipal de Joventut ha impulsat aquesta convocatòria amb l’objectiu d’estimular la creativitat del jovent de la vila a través d’una activitat participativa que es pugui desenvolupar dins de les limitacions de les actuals mesures de prevenció anti-covid.

El concurs s’adreça a tot el jovent de la vila, d’edats compreses entre 12 i 35 anys. Totes les propostes participants hauran de ser de creació pròpia o lliures de drets. També caldrà tenir el permís d’utilització de la imatge de les persones que apareguin en les creacions presentades.

Les bases estableixen dues categories, en funció de l’edat de les persones participants: de 12 a 17 anys, i de 18 a 35 anys. Els premis estan relacionats amb les diferents modalitats del concurs, i en algunes de les categories s’obtindran vals de compra per als establiments adherits a la Unió de Botiguers de Súria.


0

L’alcalde de Suria i altres membres de la corporacio participen en els actes de la Festa de Santa Barbara

L’alcalde Albert Coberó i altres membres de la corporació municipal han participat aquest divendres 4 de desembre en els actes de la Festa de Santa Bàrbara, patrona de la Mineria. El programa d’activitats, organitzat pel comitè d’empresa d’ICL-Súria, s’ha vist enguany reduït a causa de les mesures de prevenció anti-covid.

La celebració de la Festa de Santa Bàrbara s’ha iniciat cap a les 8.30 h amb l’ofrena floral al monument a la Mineria com a homenatge a totes les generacions de miners suriencs, especialment a les persones que han perdut la vida a la mina.

Després de l’ofrena floral, el president del comitè d’empresa, Oscar Martínez, ha fet un parlament adreçat a les persones assistents. L’acte ha acabat amb l’himne a Santa Bàrbara i una galejada a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.

Posteriorment, l’Església Parroquial de Sant Cristòfol ha acollit la tradicional missa en honor de la patrona de la Mineria.