0

Suria inicia un curs escolar marcat per l’aplicacio de les mesures de proteccio anti-Covid

El curs escolar 2020-21 s’iniciarà aquest dilluns 14 de setembre a Súria amb 1.005 alumnes als centres d’ensenyament de preescolar, primària i secundària, amb un increment del 4,80% en relació amb el començament del curs anterior. L’Ajuntament de Súria reitera a l’alumnat i a les famílies la necessitat de complir amb totes les mesures de protecció anti-Covid en les activitats que es portin a terme en els centres escolars, i també en els desplaçaments.
L’esmentada xifra és la suma de l’alumnat de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat, Fedac, Institut Mig-Món i Escola Bressol Municipal Petit Estel. Es tracta del nombre d’alumnes més elevat dels darrers anys a la vila.

L’aplicació de les mesures de protecció anti-Covid és l’element més destacat d’aquesta tornada a les aules, després de l’impacte del confinament sobre l’activitat docent en els darrers mesos del curs 2019-20.

A més de les habituals actuacions de manteniment que es porten a terme al llarg de l’estiu, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis ha realitzat diferents actuacions relacionades amb les mesures anti-Covid als centres escolars, com la instal·lació de dispensadors, mampares, catifes, etcètera.
Els centres d’ensenyament municipals (Escola Bressol Municipal Petit Estel, Escola Municipal de Música i Escola Municipal de Formació d’Adults) també aplicaran les mesures de protecció anti-Covid en totes les activitats docents i serveis de secretaria, incloent-hi la desinfecció d’aules i altres espais.
D’altra banda, la Policia Local farà al llarg del curs escolar el desplegament habitual a la cruïlla de la carretera de Balsareny i la carretera de la Mina a les hores d’entrada i sortida de les classes per facilitar la circulació de vehicles privats.
També es manté la senyalització de les zones d’estacionament limitat ‘Petó i adéu’ a l’entorn de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac per escurçar  el temps d’aturada de vehicles en els desplaçaments per portar o recollir els alumnes.