0

L’alcalde de Suria i altres membres de la corporacio escolten les reivindicacions dels alumnes de l’Escola Francesc Macia contra el canvi climatic

L’alcalde Albert Coberó i altres membres de la corporació municipal han escoltat les reivindicacions dels alumnes de l’Escola Francesc Macià en una concentració contra el canvi climàtic. L’acte ha tingut lloc aquest divendres 27 de setembre al davant de la Casa de la Vila, coincidint amb la celebració de la vaga mundial convocada contra aquest greu problema.

La concentració ha estat realitzada per alumnes de 5è i 6è de l’Escola Francesc Macià, amb la presència de professorat i familiars. En el transcurs de l’acte, alumnes del centre han llegit un manifest en què es denuncia la proliferació de plàstics, l’augment dels residus i l’incivisme que provoca problemes ambientals.

En el manifest es declara que “estem enfadats perquè no s’estan arreglant els problemes del canvi climàtic. Al contrari, van a pitjor”. Per aquest motiu “ens hem d’afanyar”, ja que aquests problemes “són cada vegada més grossos”. També s’hi demana que l’Ajuntament prengui més mesures per reduir la generació de residus i afavorir el reciclatge.

L’alcalde de Súria ha agraït la iniciativa dels alumnes de l’Escola Francesc Macià i s’ha compromès a “recollir les vostres propostes”. Albert Coberó ha manifestat que l’Ajuntament escoltarà les idees que els infants de la vila puguin tenir per actuar contra el canvi climàtic i avançar cap a “un poble millor”.

En el transcurs de l’acte, els alumnes del centre també han cridat diferents lemes contra el canvi climàtic i han cantat una cançó per demanar més respecte amb l’entorn natural.

La vaga mundial contra el canvi climàtic ha estat convocada pel moviment internacional Fridays for Future, format principalment per joves i vinculat a la coneguda activista sueca Greta Thunberg.