0

Programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya

Dimarts 10 de setembre

  • 19.00 h. Inauguració de l’exposició ‘Sota les bombes. Els atacs aeris a Catalunya durant la guerra civil’. Amb la intervenció de David Íñiguez i David Gesalí, comissaris de la mostra i historiadors. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.
  • 20.00 h. Ballada de sardanes amb la Cobla Súria. Lloc: plaça Major del Poble Vell.

Dimecres 11 de setembre

  • 8.00 h. Sortida de la pedalada en bicicleta tot terreny BTT cap a la Torre. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
  • 9.00 h. Sortida de la caminada cap a la Torre per hissar la Senyera. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
  • 9.30 h. Hissada de la bandera de Catalunya. Lectura del manifest i cant d’Els Segadors amb la col·laboració de cantaires suriencs de diferents entitats, que coincidirà amb un galeig a càrrec dels trabucaires del Tro Gros. Aixecada de pilar amb la colla castellera Salats. Balls de bastons a càrrec dels Bastoners de l’Agrupació Sardanista. Ball de Cascavells a càrrec del Tro Gros. Lloc: turó de la Torre.
  • A continuació. Esmorzar per a tothom. Lloc: turó de la Torre.
  • 10.00 h. 20a Trobada de Puntaires. Aplega més de 200 participants d’arreu de Catalunya. Lloc: plaça de Sant Joan.

EXPOSICIÓ

  • Sota les bombes. Els atacs aeris a Catalunya durant la guerra civil. Una il·lustració del setge aeri que es va viure durant la guerra civil en què, per primera vegada a la història, s’atacava la rereguarda per destruir les indústries de guerra i per terroritzar la població civil. La documentació i imatges de l’època, sovint inèdites, mostren la crueltat de les operacions i els esforços del poble per sobreviure. Exposició organitzada per la Universitat de Barcelona. Dates d’obertura: del 10 de setembre al 3 de novembre. Lloc: Cal Balaguer del Porxo. Horari: divendres, dissabtes, diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes de setembre i octubre, també de 17.00 a 20.00 h. Dissabtes de novembre, de 16.00 a 18.00 h.

Organitza: Ajuntament de Súria. Col·labora: Tro Gros, amb la participació de l’Agrupació Sardanista, Casal de la Dona, Colla Castellera Salats i penyes ciclistes de la vila.

  • Enllaç per descarregar el díptic del programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya: Enllaç