0

L’alcalde en funcions participa en la presentacio del projecte de millora de l’entrada sud de Suria, elaborat per l’empresa ICL

L’alcalde en funcions, Josep Maria Canudas, va participar dijous 30 de maig en la presentació del projecte d’obres de millora urbanística, paisatgística i ambiental de l’entrada sud de Súria, elaborat per l’empresa ICL dins de les actuacions compensatòries plantejades pel Pla Director Urbanístic (PDU) de la Mineria del Bages. L’acte va reunir més d’un centenar de persones al Casal de Joves.

El projecte es troba en tràmit final d’aprovació i preveu actuar en cinc fases d’execució sobre una superfície de més de 60.000 metres quadrats, amb una inversió d’uns 2,5 milions d’euros.

Els seus principals objectius són la integració del nou itinerari de mobilitat de vianants paral·lel a la carretera que permetrà una connexió segura amb el barri del Fusteret, millorar la visió d’entrada al municipi amb un tractament unitari de la vegetació amb plantació autòctona i minimitzar l’impacte visual de la planta d’ICL Iberia.

Al mateix temps, es donarà continuïtat a la zona de la riera del Tordell, objecte d’actuació ambiental dels darrers dos anys, i es cedirà i urbanitzarà amb zona verda i equipaments municipals l‘àrea del Rieral del Tordell.

En el transcurs de l’acte, l’alcalde en funcions va agrair la voluntat de l’empresa de presentar públicament el projecte als veïns i veïnes de la vila i d’haver-hi inclòs diferents propostes plantejades per l’Ajuntament.

Josep Maria Canudas també va destacar que l’espai del Rieral del Tordell, conegut tradicionalment com el Camp de la Bota, passarà a ser municipal després de la intervenció prevista en el projecte.

Per part de l’empresa minera, el projecte va ser presentat pel conseller delegat d’ICL Iberia Súria-Sallent, Carles Alemán, pel director de Medi Ambient d’ICL, Lluís Fàbrega, i per l’arquitecte Josep Maria Adam, del despatx d’arquitectura Ferran Peregrina Associats, encarregat de la seva elaboració.

Al final de l’acte va tenir lloc un torn de preguntes plantejades per les persones assistents.