0

Agenda d’actes nadalencs a Suria

Diumenge 9 de desembre

 • 9.00 h. Pessebre a Coaner (Sant Mateu de Bages). Plantada d’un pessebre de muntanya davant de Sant Julià. Nadales amb la participació de la Coral Sòrissons. Parada de records i esmorzar. Lloc de sortida: Pla de la Font (plaça de Sant Joan). Organitzen: Amics de Coaner i Centre Excursionista de Súria.

Dimarts 11 de desembre

 • 17.30 h. Narració de contes: Nadalejant. A càrrec de Lídia Clua. Lloc: Biblioteca Pública. Organitza: Biblioteca Pública, amb el suport de l’Ajuntament de Súria i la Diputació de Barcelona.

Dijous 13 de desembre

 • 16.00 h. Demostració d’arranjaments florals de Nadal. A càrrec de Josefina Esquius, de Floristeria Plantaflor. Lloc: Biblioteca Pública. Organitzen: Biblioteca Pública i Casal de la Dona, amb el suport de l’Ajuntament de Súria i la Diputació de Barcelona.

Dissabte 15 de desembre

 • 11.00 h. Taller de Nadal per a infants. A partir de 5 anys. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca Pública. Lloc: Biblioteca Pública. Organitza: Biblioteca Pública, amb el suport de l’Ajuntament de Súria i la Diputació de Barcelona.

Diumenge 16 de desembre

 • FIRA DE NADAL I FIRA D’ENTITATS
  • Activitats lúdiques, festives i de promoció del comerç surienc i de les entitats de la vila.

Dilluns 17 de desembre

 • 17.30 h. Cicle d’Audicions de Nadal a l’Escola Municipal de Música. Lloc: Petit Auditori de l’Escola Municipal de Música. Properes audicions: dies 18, 19 i 21 de desembre. Organitzen: Escola Municipal de Música i AMPA de l’Escola Municipal de Música.
 • 18.00 h. Lectura de poemes de Nadal i textos de Manuel de Pedrolo. Amb el Grup del Taller de Lectura de L’Esplai i l’actriu surienca Marialba Esquius. Acompanyament musical de Lluís Macià. Activitat emmarcada dins del centenari de l’escriptor Manuel de Pedrolo. Lloc: Biblioteca Pública. Organitza: Biblioteca Pública, amb el suport de l’Ajuntament de Súria, l’Associació de Gent Gran i la Diputació de Barcelona.

 Dimarts 18 de desembre

 • 17.30 h. Cicle d’Audicions de Nadal a l’Escola Municipal de Música. Lloc: Petit Auditori de l’Escola Municipal de Música. Properes audicions: dies 19 i 21 de desembre. Organitzen: Escola Municipal de Música i AMPA de l’Escola Municipal de Música.

Dimecres 19 de desembre

 • 17.30 h. Cicle d’Audicions de Nadal a l’Escola Municipal de Música. Lloc: Petit Auditori de l’Escola Municipal de Música. Propera audició: divendres 21 de desembre. Organitzen: Escola Municipal de Música i AMPA de l’Escola Municipal de Música.
 • 20.30 h. Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música. Amb l’actuació de l’alumnat de l’Aula Infants, Cors de Nivell Bàsic, Cors de Nivell Elemental, Coral Sòrissons, Grup Corda Folk, Grup Guitarra Folk, Grup Percussió i Jazzband. Lloc: sala d’actes de la Residència Bell Repòs. Organitzen: Escola Municipal de Música i AMPA de l’Escola Municipal de Música, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Divendres 21 de desembre

 • 17.30 h. Cicle d’Audicions de Nadal a l’Escola Municipal de Música. Lloc: Petit Auditori de l’Escola Municipal de Música. Organitzen: Escola Municipal de Música i AMPA de l’Escola Municipal de Música.

Diumenge 23 de desembre

 • 12.00 h. Concert de la Societat Coral La Llanterna. Aquest acte servirà per introduir la celebració del 130è aniversari de l’entitat. Lloc: L’Esplai de La Caixa (Associació de Gent Gran).

Dilluns 24 de desembre

 • 18.00 h. ‘El Poema de Nadal’ de Josep M. de Sagarra. A càrrec de Marialba Esquius i acompanyament musical. Lloc: Institut Mig-Món (cantina).
 • 24.00 h. Missa del Gall. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

Dimarts 25 de desembre

 • 12.00 h. Ballada de sardanes. A càrrec de la Cobla Principal de Berga. Lloc: plaça de Sant Joan. Organitza: Agrupació Sardanista.
 • 18.00 h. Els Pastorets de Súria. Primera representació. Tradicional espectacle nadalenc, destacable per la fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres, per la música original d’Antoni Malats i de Joan Pelfort, interpretada en viu per l’Orquestra Mas Torrat i cantaires de la vila, per l’escenografia i pel gran ressò que registra any rere any. Realització del Foment Cultural de Súria. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Organitza: Foment Cultural, amb el suport de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Properes representacions: dies 26, 29 i 30 de desembre, i 1 i 6 de gener. Venda d’entrades: a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació, i anticipadament a l’establiment Milar Reguant Agut i als webs www.fomentculturalsuria.cat i www.pastoretssuria.org. Més informació: webs de venda d’entrades, www.pastoretsdecatalunya.cat i telèfon 626.28.59.53.

Dimecres 26 de desembre

 • 12.00 h. Concert de Sant Esteve. A càrrec de la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música. Direcció de Carles Albors. Lloc: Església de Santa Bàrbara (barri de Salipota). Organitzen: Escola Municipal de Música, AMPA de l’Escola Municipal de Música i Coral Sòrissons, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Súria, la Parròquia de Sant Cristòfol i la Diputació de Barcelona.
 • 18.00 h. Els Pastorets de Súria. Segona representació. Tradicional espectacle nadalenc, destacable per la fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres, per la música original d’Antoni Malats i de Joan Pelfort, interpretada en viu per l’Orquestra Mas Torrat i cantaires de la vila, per l’escenografia i pel gran ressò que registra any rere any. Realització del Foment Cultural de Súria. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Organitza: Foment Cultural, amb el suport de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Properes representacions: dies 29 i 30 de desembre, i 1 i 6 de gener. Venda d’entrades: a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació, i anticipadament a l’establiment Milar Reguant Agut i als webs www.fomentculturalsuria.cat i www.pastoretssuria.org. Més informació: webs de venda d’entrades, www.pastoretsdecatalunya.cat i telèfon 626.28.59.53.

Dissabte 29 de desembre

 • 18.00 h. Els Pastorets de Súria. Tercera representació. Tradicional espectacle nadalenc, destacable per la fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres, per la música original d’Antoni Malats i de Joan Pelfort, interpretada en viu per l’Orquestra Mas Torrat i cantaires de la vila, per l’escenografia i pel gran ressò que registra any rere any. Realització del Foment Cultural de Súria. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Organitza: Foment Cultural, amb el suport de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Properes representacions: dies 30 de desembre, i 1 i 6 de gener. Venda d’entrades: a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació, i anticipadament a l’establiment Milar Reguant Agut i als webs www.fomentculturalsuria.cat i www.pastoretssuria.org. Més informació: webs de venda d’entrades, www.pastoretsdecatalunya.cat i telèfon 626.28.59.53.

Diumenge 30 de desembre

 • 12.00 h. Concert a Coaner (Sant Mateu de Bages). A càrrec del grup TresCant. Polifonia i cançó tradicional dels Països Catalans. Lloc: Església Romànica de Sant Julià de Coaner. Organitza: Amics de Coaner.
 • 18.00 h. Els Pastorets de Súria. Quarta representació. Tradicional espectacle nadalenc, destacable per la fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres, per la música original d’Antoni Malats i de Joan Pelfort, interpretada en viu per l’Orquestra Mas Torrat i cantaires de la vila, per l’escenografia i pel gran ressò que registra any rere any. Realització del Foment Cultural de Súria. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Organitza: Foment Cultural, amb el suport de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Properes representacions: dies 1 i 6 de gener. Venda d’entrades: a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació, i anticipadament a l’establiment Milar Reguant Agut i als webs www.fomentculturalsuria.cat i www.pastoretssuria.org. Més informació: webs de venda d’entrades, www.pastoretsdecatalunya.cat i telèfon 626.28.59.53.
 • 18.00 h. Actuació de la Societat Coral La Llanterna a l’Esquirol (Osona). Concert conjunt de Cap d’Any de la Coral Loreley (l’Esquirol) i de la Societat Coral La Llanterna.

Dilluns 31 de desembre/Dimarts 1 de gener

 • FESTA DE CAP D’ANY
  • 1.30 h. Amb les actuacions de DJ Ernest Codina i DJ Kevin. Accés lliure a les persones majors de 16 anys. Els menors de 16 anys hi podran participar acompanyats en tot moment del pare, la mare o el tutor legal. Tant els menors com els seus responsables legals hauran de presentar el DNI a l’entrada, així com omplir i signar un full d’autorització d’accés. Tots els participants (menors i adults) hauran de dur el DNI per accedir al recinte. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort. Organitza: Associació Festa Major de Súria.

Dimarts 1 de gener

 • 18.00 h. Els Pastorets de Súria. Cinquena representació. Tradicional espectacle nadalenc, destacable per la fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres, per la música original d’Antoni Malats i de Joan Pelfort, interpretada en viu per l’Orquestra Mas Torrat i cantaires de la vila, per l’escenografia i pel gran ressò que registra any rere any. Realització del Foment Cultural de Súria. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Organitza: Foment Cultural, amb el suport de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Propera representació: diumenge 6 de gener. Venda d’entrades: a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació, i anticipadament a l’establiment Milar Reguant Agut i als webs www.fomentculturalsuria.cat i www.pastoretssuria.org. Més informació: webs de venda d’entrades, www.pastoretsdecatalunya.cat i telèfon 626.28.59.53.

Dimecres 2 de gener

 • PARC DE NADAL
  • De 16.00 a 20.00 h. Espai lúdic amb inflables. Zones per a infants fins a 4 anys, de 5 a 12 anys, i a partir de 13 anys i adults. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort. Organitza: àrea de Joventut de l’Ajuntament de Súria.

Dijous 3 de gener

 • PARC DE NADAL
  • De 16.00 a 20.00 h. Espai lúdic amb inflables. Zones per a infants fins a 4 anys, de 5 a 12 anys, i a partir de 13 anys i adults. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort. Organitza: àrea de Joventut de l’Ajuntament de Súria.

Divendres 4 de gener

 • PARC DE NADAL
  • De 16.00 a 20.00 h. Espai lúdic amb inflables. Zones per a infants fins a 4 anys, de 5 a 12 anys, i a partir de 13 anys i adults. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort. Organitza: àrea de Joventut de l’Ajuntament de Súria.

Dissabte 5 de gener

 • CAVALCADA DE REIS
  • 18.10 h. Inici de la Cavalcada de Reis al barri de Salipota.
  • A continuació. Recorregut pel centre urbà de la vila, recepció a la Casa de la Vila, visita a l’Església Parroquial de Sant Cristòfol i rebuda als infants al Teatre del Foment Cultural. Més informació: www.cavalcadasuria.cat

Diumenge 6 de gener

 • 18.00 h. Els Pastorets de Súria. Darrera representació. Tradicional espectacle nadalenc, destacable per la fidelitat al text de Josep Maria Folch i Torres, per la música original d’Antoni Malats i de Joan Pelfort, interpretada en viu per l’Orquestra Mas Torrat i cantaires de la vila, per l’escenografia i pel gran ressò que registra any rere any. Realització del Foment Cultural de Súria. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Organitza: Foment Cultural, amb el suport de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Venda d’entrades: a la taquilla del teatre, una hora abans de cada representació, i anticipadament a l’establiment Milar Reguant Agut i als webs www.fomentculturalsuria.cat i www.pastoretssuria.org. Més informació: webs de venda d’entrades, www.pastoretsdecatalunya.cat i telèfon 626.28.59.53.

EXPOSICIÓ

 • Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca. Exposició inèdita per donar a conèixer i revalorar aquest tipus d’arquitectura popular i tradicional, molt present en el nostre entorn. Més d’una vintena de plafons, utensilis i altres materials gràfics i audiovisuals. Exposició comissariada per Albert Fàbrega, amb fotografies de Pascual Robles. Producció de la Xarxa de Professionals en Museografia Molècula. Activitat vinculada a la 17a Fira Medieval d’Oficis. Dates d’obertura: fins al 13 de gener. Horaris de visita: divendres, dissabtes i diumenges, d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes, també de 16.00 a 18.00 h. Lloc: Cal Balaguer del Porxo. Organitza: Ajuntament de Súria, amb la col·laboració de la Denominació d’Origen Pla de Bages, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Unió Europea.

CONCURS

 • Bases del 4t Concurs d’Ambientació Nadalenca de balcons, finestres i façanes. En motiu de les festes de Nadal, la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Súria organitza el Quart Concurs d’Ambientació Nadalenca de Balcons, Finestres i Façanes del municipi. Aquesta iniciativa es promou des de la Regidoria de Promoció Econòmica per estimular la participació dels ciutadans en la decoració i la il·luminació, amb l’objectiu d’aconseguir una imatge més atractiva i acollidora del municipi. També es pretén donar més vitalitat i dinamisme a l’activitat comercial. Objecte: l’objecte d’aquest Concurs és la selecció d’ornamentació i il·luminació de balcons finestres i façanes situats en qualsevol tipus d’edificació de Súria, així com dels carrers dels barris de la vila, tenint en compte els següents requisits: fomentar la participació i la implicació ciutadana i de les associacions veïnals en els esdeveniments nadalencs del municipi; ambientar els carrers per fer-los més atractius per a vilatans i visitants; fomentar l’esperit nadalenc; dinamitzar el comerç; i promoure el municipi. Modalitats i participants: Categoria individual (modalitats d’ornamentació i il·luminació). Per a persones físiques. Consta de dues modalitats: ornamentació i il·luminació. Es podrà participar en una d’elles o en totes dues, tenint en compte els següents requisits: 1. L’ambientació nadalenca ha d’estar situada en balcons, finestres o façanes que siguin a l’espai públic i es puguin veure des del carrer. 2. Només hi podran participar persones físiques majors d’edat que s’hi inscriguin i siguin propietàries, arrendatàries o posseïdores d’algun títol jurídic sobre l’habitatge al qual pertanyi la façana, finestra o balcó. Categoria grupal (modalitat d’ambientació). Per a associacions de veïns, grups de veïns i entitats jurídiques que decideixin unir-se voluntàriament per fer un projecte conjunt. Només hi haurà una única modalitat d’ambientació, que inclourà la il·luminació i l’ornamentació dels carrers, del barri o del conjunt d’immobles. En aquesta modalitat es mantenen els mateixos requisits de l’apartat anterior. En el cas de grups de veïns, cadascuna de les persones integrants ha de complir l’apartat sobre el dret jurídic de l’immoble. Sol·licituds i termini de presentació: els participants s’han d’inscriure en el Concurs enviant un missatge a l’adreça electrònica concurs@suria.cat. Caldrà indicar-hi el següent: Assumpte: Concurs d’Ambientació Nadalenca; nom i cognoms del participant o de l’associació; modalitat en què es participa: ornamentació i/o il·luminació per a les persones físiques o ambientació per a les associacions o grups de veïns; adreça on està ubicat el balcó, la finestra o la façana; telèfon de contacte; i breu descripció de la decoració realitzada. També caldrà adjuntar-hi un màxim de tres fotografies del balcó, finestra, façana o carrers quan ja estigui ambientat i, en el seu cas, amb les llums enceses. Si no és possible fer fotografies de l’ambientació realitzada i enviar-les per correu electrònic, hi ha la possibilitat d’adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Súria (planta baixa de la Casa de la Vila) i omplir un butlleta en format paper. Des de l’Ajuntament es faria la resta de la tramitació. Les inscripcions presentades a través de l’adreça electrònica concurs@suria.cat es consideraran admeses quan el participant rebi un missatge de resposta com a confirmació de recepció. Les inscripcions presentades a través de l’OAC es consideraran admeses un cop s’hagin dipositat i validat a la mateixa OAC. S’acceptaran sol·licituds d’inscripció fins al dimecres 12 de desembre a les 14 hores. Dotació dels premis: Categoria individual. S’hi oferiran els següents premis per a cadascuna de les dues modalitats d’aquesta categoria (ornamentació i il·luminació): primer premi (500 euros); segon premi (300 euros); tercer premi (150 euros, atorgats per Súria Punt Comercial); quart premi (100 euros); i cinquè premi (100 euros). Categoria grupal. S´hi oferirà un únic premi de 500 euros per a l’única modalitat d’aquesta categoria (ambientació). Tots els premis consistiran en vals de compra per l’import que correspongui. Aquests vals de compra es podran utilitzar en els establiment adherits a la Unió de Botiguers de Súria-Súria Punt Comercial. Jurat: el jurat estarà format per representants de l’Ajuntament, de diferents entitats de la vila i del món professional. Un cop finalitzat el termini d’inscripció es farà públic el nom de tots els membres del jurat. Criteris de valoració: en cada modalitat es valoraran específicament les característiques següents: ornamentació (disseny, originalitat, esperit nadalenc, efecte estètic, innovació i ús de materials reciclats); il·luminació (disseny, originalitat, esperit nadalenc, efecte estètic i ús de llums de baix consum per destacar el valor de l’estalvi energètic); i ambientació: disseny, originalitat, esperit nadalenc, efecte estètic, innovació i ús de materials reciclats, i estalvi energètic amb l’ús de llums de baix consum). Procediment: un cop acabat el termini de presentació de propostes, els membres del jurat avaluaran presencialment els projectes presentats, d’acord amb els criteris de valoració. Les valoracions de les candidatures presentades es faran entre els dies 12 i 15 de desembre. El jurat podrà resoldre les situacions no previstes a les bases, així com els dubtes que es puguin plantejar sobre la seva interpretació. El veredicte es donarà a conèixer diumenge 16 de desembre en el marc de la celebració de la Fira de Nadal i la Fira d’Entitats de la vila. Condicions generals: l’ambientació nadalenca ha d’estar exposada durant tot el període comprès entre els dies 12 de desembre de 2018 i 7 de gener de 2019. Els participants autoritzen l’Ajuntament de Súria a fer ús, exhibició, reproducció, difusió, comunicació pública i edició de totes les fotografies presentades al Concurs. L’ornamentació ha d’estar perfectament fixada per tal que no caigui pel vent o per qualsevol altra causa, i tampoc no podrà afectar a tercers. L’Ajuntament de Súria no es fa responsable de cap incident que se’n pugui derivar. Si queda evidenciat que algun dels projectes presentats pot plantejar un possible perill, serà desqualificat i haurà de ser retirat. El fet d’inscriure’s en aquest Concurs implica l’acceptació d’aquestes bases per part dels participants.
SORTEIG
 • Sorteig de la Campanya Comercial de Nadal i Reis. Sorteig entre les persones que hagin omplert les butlletes disponibles en els establiments adherits. Dates de la campanya: fins al 5 de gener. Data del sorteig: dissabte 12 de gener a les 12.00 h, a la plaça de Sant Joan. Premis: un premi de 500 euros, un premi de 200 euros i deu premis de 50 euros. Organitza: Unió de Botiguers de Súria-Súria Punt Comercial, amb el suport de l’Ajuntament de Súria.
AMB LA PARTICIPACIÓ DE: Ajuntament de Súria, Agrupació Sardanista, Agrupament Escolta i Guia Joan Ros, Amics de Coaner, Associació de Gent Gran, Associació Festa Major, Biblioteca Pública, Casal de la Dona, Centre Excursionista, Comissió Festes i Tradicions, Coral Sòrissons, Escola Municipal de Música i AMPA de l’Escola Municipal de Música, Foment Cultural, ICL, Parròquia de Sant Cristòfol, Residència Bell Repòs, Societat Coral La Llanterna, Unió de Botiguers-Súria Punt Comercial i voluntariat local.

Actes comunicats fins al 10 de desembre de 2018