0

El salo de sessions de la Casa de la Vila acull per segon any consecutiu l’acte d’obertura de la Festa de Santa Barbara

El saló de sessions de la Casa de la Vila va acollir divendres 30 de novembre, per segon any consecutiu, l’acte d’obertura de la Festa de Santa Bàrbara, patrona de la mineria. La diada central de la celebració tindrà lloc aquest dimarts 4 de desembre amb diferents activitats festives, lúdiques i d’homenatge a totes les persones que han estat vinculades al sector miner de la vila.
El programa de la Festa de Santa Bàrbara ha estat organitzat pel comitè d’empresa d’ICL Iberia-Súria, amb el suport de l’Ajuntament, de la direcció d’ICL i de diferents establiments i firmes comercials.

En el transcurs de l’acte d’obertura, el president del comitè d’empresa, Òscar Martínez, va parlar de la Festa de Santa Bàrbara com una celebració ’oberta a tothom’ que vol mantenir l’essència de la celebració, tot i la introducció d’importants novetats en els darrers anys.

El president del comitè també va agrair a l’Ajuntament i a l’alcalde de Súria el suport per a l’organització dels actes d’enguany. Un altre membre del comitè, Àngel Alquézar, va manifestar que el programa de la Festa de Santa Bàrbara ha de respondre al caràcter ’polièdric’ de l’activitat minera.

El geòleg surienc Carles Fàbrega va oferir durant l’acte d’obertura una ponència sobre els paisatges geològics i miners de Súria, destacant especialment la importància simbòlica, geològica i científica del Migmón i de la falla del Tordell.

Per la seva banda, l’alcalde Josep Maria Canudas va agrair al comitè d’empresa el seu interès per celebrar l’acte d’obertura de la Festa de Santa Bàrbara a la Casa de la Vila amb un acte ’que ens torna a mostrar el paper tan destacat que la mineria i la seva gent han tingut, tenen i tindran a la nostra vila’.

El batlle surienc també va agrair la intervenció del geòleg Carles Fàbrega sobre els paisatges geològics i miners ’que han esdevingut signes d’identitat de Súria i que en bona part també han definit la nostra personalitat col·lectiva’.

L’acte va acabar amb la projecció d’un emotiu vídeo commemoratiu sobre la Festa de Santa Bàrbara, realitzat pel comitè d’empresa d’ICL Iberia-Súria.

El programa de la celebració va continuar dissabte 1 de desembre amb una festa infantil en el centre urbà, una sortida a peu i en BTT, una botifarrada popular i altres activitats, com l’actuació de la xaranga de l’Escola Municipal de Música, tallers d’entitats surienques, una donació de sang i una sessió de zumba, entre d’altres. En motiu d’aquestes activitats, el trànsit va ser tallat entre la plaça de Sant Joan i la plaça de la Serradora.

El programa de la Festa de Santa Bàrbara continuarà aquest dimarts 4 de desembre amb els següents actes:

  • 8.30 h. Tronada a càrrec del Tro Gros i ofrena al monument a la Mineria per recordar tots els treballadors de la mina. Lloc: rotonda del pont de Salipota.
  • 9.00 a 11.00 h. Esmorzar per al personal en actiu i jubilats del centre miner de Súria. Lloc: restaurant El Casino (Parc Municipal Macary i Viader).
  • 9.30 h. Esmorzar a Serracanya. Per participar en l’activitat de tir és necessari disposar de la llicència d’armes.
  • 9.00 a 12.00 h. Activitats lúdiques per al personal en actiu del centre miner de Súria: caminada popular i en BTT (9.00 h), videojocs (9.30 h), torneig de pàdel (10.00 h) i partit de futbol (10.00 h). Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
  • 12.00 h. Missa en honor a Santa Bàrbara. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
  • 13.00 h. Aperitiu col·lectiu per al personal en actiu i jubilats del centre miner de Súria. Acompanyament musical del grup Sal i Pebre. Lloc: nau de Ca l’Agut.
  • 20.00 h. Ball de Santa Bàrbara. Amenitzat pel grup surienc Sin-Off. Sorteig de diferents obsequis per als treballadors del centre miner de Súria. Lloc: nau de Ca l’Agut.