0

El Consell Municipal dels Infants celebra el seu 20e aniversari amb la mirada posada en el drama dels refugiats

El Consell Municipal dels Infants centrarà les seves activitats d’aquest curs 2018-19 en el drama dels refugiats, segons es va anunciar en l’acte de renovació parcial d’aquest organisme de participació que enguany celebra el seu 20è aniversari.
L’objectiu principal del programa d’activitats del Consell Municipal dels Infants per a aquest curs serà sensibilitzar l’alumnat de les escoles surienques sobre la difícil situació dels refugiats que han hagut de fugir dels seus països a causa de conflictes bèl·lics per tal de promoure els valors de la solidaritat i l’empatia amb aquestes persones, especialment amb els infants.

L’acte de renovació parcial del Consell va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, presidit per l’alcalde Josep Maria Canudas i la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa.

L’alcalde de Súria va parlar sobre la importància del Consell Municipal dels Infants com a òrgan de participació que recull la veu dels infants de la vila a través dels seus representants, escollits democràticament a les escoles d’educació primària. Segons Josep Maria Canudas, ’ens convé conèixer’ l’opinió dels infants com a persones que formen part de la vila i seran futurs protagonistes de la vida surienca.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social va agrair el treball dels membres sortints i va encoratjar els que en formaran part al llarg del curs a mantenir la mateixa línia d’activitat i compromís. Carme Besa va remarcar que el Consell és una eina per ’incorporar els infants a la vida pública’ i fomentar la participació, l’esperit crític i la responsabilitat social.

Els membres del Consell Municipal dels Infants per a aquest curs 2018-19 són els següents:

 • Eduard Adrian Stanciu. Escola Fedac.
 • Judit Arrabal García. Escola Francesc Macià.
 • Yasser Bouchankouk. Escola Mare de Déu de Montserrat.
 • Pau Comabella Lemus. Escola Mare de Déu de Montserrat.
 • Quim Espejo Peña. Escola Francesc Macià.
 • Edgar Esteban Arnaldo. Escola Francesc Macià.
 • Laia Fenoy Prieto. Escola Fedac.
 • Erika Jiménez Lazo. Escola Mare de Déu de Montserrat.
 • Noemí Moreno Jódar. Escola Mare de Déu de Montserrat.
 • Mar Rodríguez Martín. Escola Fedac.
 • Pol Rodríguez Martín. Escola Fedac.
 • Jana Sánchez Hernández. Escola Francesc Macià.

En el transcurs de l’acte van ser lliurats records als membres sortints i diplomes als que s’hi incorporen en aquest curs.

El Consell Municipal dels Infants de Súria va ser un dels primers que es va crear al Bages. Aquest organisme de participació, adscrit a l’àrea de Benestar Social, pretén recollir la veu dels infants, animar-los a participar en la millora de la vila i fomentar els valors de la cooperació, el compromís i el respecte.