0

El restaurant Vinaros rep la primera acreditacio AMED de cuina saludable per al sector de restauracio de Suria

Representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i de l’Ajuntament de Súria han lliurat al restaurant Vinaròs la primera acreditació AMED atorgada a un establiment de restauració de la vila. L’objectiu del programa AMED és certificar que els productes dels establiments acreditats han estat cuinats saludablement i formen part de l’alimentació mediterrània.
El lliurament va ser realitzat per la cap del servei de Salut Pública de les comarques del Bages, el Solsonès, el Berguedà i l’Anoia de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Ester Ibáñez, i per la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa. L’acreditació va ser recollida per Andrés Hidalgo i Eva Torres, de l’establiment surienc.

D’aquesta manera, el restaurant Vinaròs s’ha afegit als més de 660 establiments que disposen d’aquesta acreditació a més de 150 municipis catalans. Els restaurants acreditats s’identifiquen amb un adhesiu que els certifica com a establiments AMED.

En els darrers mesos, l’Ajuntament de Súria va difondre el programa AMED entre tots els establiments de restauració de la Vila per tal d’incentivar-ne l’adhesió.

L’acreditació AMED certifica que els establiments acreditats segueixen diferents pràctiques saludables:

  • Garantir que les verdures, les hortalisses o els llegums són la base del 25% de l’oferta de primers plats.
  • Oferir a la carta algun producte integral.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Utilitzar oli d’oliva, preferiblement verge, per amanir o preparar els plats, o bé oli de gira-sol amb un contingut d’àcid oleic superior al 70%.
  • Garantir que l’oferta de postres té un 50% de fruita fresca.

El programa AMED compta amb la col·laboració de municipis, consells comarcals, gremis de restauració, empreses, universitats i la Fundació Dieta Mediterrània.