0

La Setmana contra la violencia de genere oferira enguany xerrades, tallers, actes de sensibilitzacio i altres activitats

Súria celebrarà una nova edició de la Setmana contra la violència de gènere a partir d’aquest diumenge 18 de novembre. L’acte central tindrà lloc dissabte 24 de novembre, amb la lectura d’un manifest, l’encesa d’espelmes i una actuació musical al davant de la Casa de la Vila.El programa de la Setmana contra la violència de gènere també inclou xerrades, sortides, un espectacle teatral i diferents activitats de sensibilització adreçades a l’alumnat de l’Institut Mig-Món.

En la salutació del programa d’enguany, la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, remarca que ’malgrat la voluntat de voler erradicar aquesta xacra, ara com ara encara existeixen abusos laborals per raó de gènere, i ja no parlem dels abusos morals o psicològics que poden arribar a provocar l’aniquilació psíquica de les seves víctimes’.

Segons Carme Besa, amb les activitats de la Setmana ’es vol fer una reflexió per fer visible a tota la societat la discriminació de les dones en tots els àmbits’ perquè encara és necessari prendre més consciència del problema de la violència masclista.

El programa d’aquesta nova edició de la Setmana contra la violència de gènere és el següent:

Diumenge 18 de novembre

  • 17.30 h. Espectacle: Xou del Grup d’Amics Navàs-Palà. Activitat gratuïta. Amb la collaboració de l’Associació de Gent Gran de Súria-L’Esplai. Lloc: sala d’actes de la Residència Bell Repòs.

Dimecres 21 de novembre

  • Xerrades de sensibilització contra la violència de gènere. A càrrec d’agents dels Mossos d’Esquadra. Activitat adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO. Lloc: Institut Mig-Món.

Dijous 22 de novembre

  • 9.00 h. Sortida: Excursió a Agramunt (l’Urgell). Activitat gratuïta. Visita al Museu del Torró i la Xocolata i passejada lliure pel nucli urbà. Dinar lliure o possibilitat de reservar-lo per al restaurant previst en el programa. Inscripcions prèvies a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a la planta baixa de la Casa de la Vila, en horari d’atenció al públic. Places limitades. Lloc de sortida des de Súria: Estació d’Autobusos. Hora de sortida des d’Agramunt: 17.00 h.

 Divendres 23 de novembre

  • 9.30 h. Sortida: Caminada per l’entorn de la vila. Recorregut planer i accessible per a tothom. En acabar hi haurà coca amb xocolata i fruita per a les persones participants a la plaça de la Serradora. Durada aproximada: 75 minuts. Organitzada pel Centre d’Atenció Primària (CAP) Goretti Badia i l’Ajuntament. Lloc de sortida: plaça de la Serradora.
  • 18.00 h. Xerrada: La violència de gènere. A càrrec del psicòleg i educador social Albert Bover. Durada aproximada: 90 minuts. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dissabte 24 de novembre

  • 16.00 h. Xerrada: La diabetis. A càrrec del doctor Pere Farràs. Durada aproximada: 90 minuts. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.
  • 17.30 h. Acte d’adhesió al Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Encesa d’espelmes, lectura del manifest a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults i actuació de l’Escola Municipal de Música. Lloc: davant la Casa de la Vila.

Dimecres 28 de novembre

  • Xerrades de sensibilització contra la violència de gènere. A càrrec d’agents dels Mossos d’Esquadra. Activitat adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO. Lloc: Institut Mig-Món.

Dijous 13 de desembre

  • Tallers sobre micromasclismes als entorns laboral i domèstic. A càrrec de l’associació Filigrana, especialitzada en temes de diversitat de gènere, sexualitat i afectivitat. Activitat adreçada a l’alumnat del cicle formatiu de gran mitjà d’excavacions i sondatges. Lloc: Institut Mig-Món.

L’organització de la Setmana contra la violència de gènere és a càrrec de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Súria, amb el suport del Consell Comarcal del Bages i el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages) i la col·laboració de l’Escola Municipal de Formació d’Adults, Casal de Joves. Escola Municipal de Música, Institut Mig-Món, Casal de la Dona, Centre d’Atenció Primària (CAP) Goretti Badia, Mossos d’Esquadra, Residència Bell Repòs, Associació de Gent Gran, associació Filigrana, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.