0

L’exposicio ’El tabac al descobert’ arriba al Casal de Joves, on es podra visitar fins al proper 12 de novembre

El Casal de Joves acollirà fins al proper 12 de novembre l’exposició itinerant’ El tabac al descobert’, que té com a objectiu la prevenció del tabaquisme. La mostra va adreçada de forma especial a nois i noies de primer i segon cicle d’ESO, en tractar-se d’una franja d’edat amb un risc important de primer contacte amb el tabac.
L’exposició és promoguda per la Diputació de Barcelona, i ha arribat a Súria per iniciativa de l’Ajuntament, el Casal de Joves i l’equip del Centre d’Atenció Primària (CAP) Goretti Badia, emmarcada dins de les activitats del programa ’Entorns sense fum’ a la vila.

La mostra ’El tabac al descobert’ ofereix dades per generar actituds contràries al consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai per tal d’evitar o, si més no, ajornar el contacte amb aquest hàbit nociu.

L’horari de visita de l’exposició és el següent:

  • Dies d’obertura per al públic general: dijous 8 de novembre (de 16.00 a 19.00 h) i dissabte 10 de novembre (de 10.00 a 13.00 h).
  • Visites guiades per a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Mig-Món: dilluns 5 i divendres 9 de novembre en horari lectiu. Dinamització a càrrec de l’entitat Mediare.

L’exposició consta de deu plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per a les persones que acompanyin els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric, informació addicional i suggeriments per a un possible debat amb l’alumnat.

Les persones visitants també poden participar en el joc ’I tu, què en saps?’. La mostra també disposa d’un web per descarregar material i ajudar a generar debat sobre el consum de tabac.