0

Els centres suriencs d’educacio preescolar, primaria i secundaria han començat el curs amb 958 alumnes

Súria ha iniciat aquesta setmana el curs 2018-19 amb 958 alumnes d’educació preescolar, primària i secundària, segons les dades facilitades pels centres d’ensenyament suriencs. Aquesta xifra representa un descens del -1,64% en relació amb l’alumnat que hi havia al començament del curs anterior.L’esmentada xifra és la suma de l’alumnat de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat, Fedac-Súria, Institut Mig-Món i Escola Bressol Municipal Petit Estel.

Com és habitual, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis ha portat a terme diferents actuacions de manteniment, reparació i pintura als centres d’ensenyament de preescolar i primària en les setmanes prèvies a l’inici del curs.

La Policia Local també farà al llarg del curs escolar el desplegament habitual a la cruïlla de la carretera de Balsareny i la carretera de la Mina a les hores d’entrada i sortida de les classes per facilitar la circulació de vehicles privats.

Senyalització de zones d’estacionament limitat ’Petó i adéu’

Una de les novetats d’aquest curs escolar és la senyalització permanent de zones d’estacionament limitat ’Petó i adéu’ a l’entorn de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria. Es tracta d’una iniciativa de les àrees de Via Pública i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament per escurçar el temps d’aturada de vehicles en els desplaçaments per portar o recollir els alumnes als centres escolars.

L’aplicació d’aquestes zones d’estacionament limitat serà vigent de dilluns a divendres durant tot el curs escolar, a les hores d’inici i acabament de l’activitat escolar.

En la darrera edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, celebrada el setembre de 2017, es va fer una prova pilot de les àrees ’Petó i adéu’ a l’entorn dels centres escolars, amb molt bona acollida dels centres escolars i les respectives AMPA.