0

Els primers dies de la Festa Major de Suria registren una alta participacio

Els primers dies de la Festa Major de Súria han registrat un increment de participació en els principals actes celebrats fins ara, que han tingut com a principals eixos la solidaritat, l’esport, la tradició i l’entorn. El programa festiu ha continuat aquest dimarts 10 de juliol, diada de Sant Cristòfol, amb una missa dedicada al copatró de la vila i la primera de les dues benediccions de vehicles que tindrà lloc al llarg de la jornada.La benedicció de vehicles ha provocat les cues habituals al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. A les 20.00 tindrà lloc una altra benedicció de vehicles al davant de l’Església de Santa Bàrbara, al barri de Salipota. Altres activitats previstes per a aquesta diada de Sant Cristòfol seran els Kampionats Esportius Nocturns (KEN), els concerts del KEN i inflables per als infants.

La primera jornada dels KEN, prevista per al dilluns 9 de juliol, es va veure fortament afectada per la pluja, que va obligar a suspendre gairebé tots els partits i un dels dos concerts programats. Els KEN es desenvoluparan fins al dimecres 11 de juliol a la plaça de Sant Joan, el Pavelló Municipal d’Esports i les Piscines Municipals amb una vintena d’equips i uns 200 participants.

El passat dissabte 7 de juliol va tenir lloc la caminada nocturna de la Festa Major, amb la participació d’unes 240 persones de totes les edats que van recórrer diferents indrets de l’entorn de la vila amb sortida i arribada a les Pistes de l’Escorxador, on també va tenir lloc un sopar. D’aquesta manera, la caminada nocturna es consolida com una de les activitats destacades de la Festa Major, en la segona edició d’aquesta activitat.

Unes 120 persones també van participar en la campanya ’Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, que es va desenvolupar diumenge 8 de juliol a les Piscines Municipals i el seu entorn. En total, les persones participants van nedar 18.925 metres, van prendre part en un salt col·lectiu en suport de la campanya, a benefici dels infants amb esclerosi múltiple, i van poder deixar missatges de suport a la campanya sobre un mural. A l’exterior de les Piscines també es va fer un vermut solidari i es van instal·lar una parada i una atracció d’inflables per a infants.

El mateix diumenge 8 de juliol va tenir lloc el sorteig de la campanya ’Barris Antics. Molt per descobrir, molt per oferir’, una iniciativa d’àmbit català en la qual participa Súria per tal de promoure el sector comercial dels barris del Poble Vell i Sant Jaume.

Altres activitats del cap de setmana van ser la Cursa Slot, el Concurs de Pesca 12 Hores, el 51è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria, la Tirada Esportiva, la sardinada popular i un espectacle infantil amb festa de l’escuma.

La Festa Major es va iniciar el passat 2 de juliol amb la 9a edició del Camí de Santòfol i el Santòfol Infantil. El Camí de Santòfol continuarà fins a aquest dijous 12 de juliol.

L’organització de la Festa Major és a càrrec de l’Associació Festa Major de Súria i l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’empresa ICL i el suport de diferents entitats de la vila. El programa festiu continuarà fins al proper 17 de juliol.

La Festa Major de Súria continua avui dimarts 10 i els propers dies amb els següents actes:

Dimarts 10 de juliol

 • 19.00 a 21.00 h. Inflables. Gratuït per a tots els infants. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 20.00 h. Benedicció de vehicles. Lloc: davant l’Església de Santa Bàrbara (barri de Salipota).
 • 20.00 h. Kampionats Esportius Nocturns (KEN). Competicions de bàsquet, handbol, futbol, volei, natació i jocs. Equips amb un mínim de set persones. Es premiarà als equips mixtos. Llocs: plaça de Sant Joan, Pavelló Municipal d’Esports i Piscines Municipals. Preu de la inscripció: 3 euros per persona. Edat: a partir de 13 anys. Inscripcions: cal enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça kampionatesportiunocturn@gmail.com, amb el nom de l’equip i els noms complets, edats i DNI dels components de l’equip.
 • 22.00 h. Concert dels KEN: Spin-off. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 23.00 h. Concert dels KEN: Yerbagüé. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dimecres 11 de juliol

 • 19.00 a 21.00 h. Inflables. Gratuït per a tots els infants. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 20.00 h. Sardanes amb la Cobla Súria. Lloc: carrer Sant Josep.
 • 20.00 h. Kampionats Esportius Nocturns (KEN). Competicions de bàsquet, handbol, futbol, volei, natació i jocs. Equips amb un mínim de set persones. Es premiarà als equips mixtos. Llocs: plaça de Sant Joan, Pavelló Municipal d’Esports i Piscines Municipals. Preu de la inscripció: 3 euros per persona. Edat: a partir de 13 anys. Inscripcions: cal enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça kampionatesportiunocturn@gmail.com, amb el nom de l’equip i els noms complets, edats i DNI dels components de l’equip.
 • 22.00 h. Concert dels KEN: Long Wick. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 23.00 h. Concert dels KEN: D9. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dijous 12 juliol

 • 19.00 h. Kampionats Esportius Nocturns (KEN). Competicions de bàsquet, handbol, futbol, volei, natació i jocs. Equips amb un mínim de set persones. Es premiarà als equips mixtos. Avui, sopar per a tothom i lliurament de premis. Llocs: plaça de Sant Joan, Pavelló Municipal d’Esports i Piscines Municipals. Preu de la inscripció: 3 euros per persona. Edat: a partir de 13 anys. Inscripcions: cal enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça kampionatesportiunocturn@gmail.com, amb el nom de l’equip i els noms complets, edats i DNI dels components de l’equip.
 • 19.00 h. Espectacle infantil amb Xarop de Canya. Lloc: plaça de la Serradora.
 • 22.00 h. Havaneres amb Els Pescadors de l’Escala. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.

Divendres 13 juliol

 • 18.30 h. Festival Holi. Cal anar vestit amb roba blanca, hidratar-se la pell abans del Festival, portar ulleres d’aigua i respectar les indicacions que s’hi vagin donant. La pols de colors que s’utilitzarà és totalment biodegradable i marxa rentant amb aigua i sabó de la pell, cabell i roba. Lloc: Pistes de l’Escorxador.
 • 20.00 h. Inauguració de l’exposició ’51è Concurs de Pintura Ràpida’. Lloc: Cal Balaguer del Porxo. Organitza: Joventuts Musicals.
 • 22.00 h. Inici de Festa amb pregó especial. Lloc: Casa de la Vila.
 • A continuació. Cercavila amb les Nomades, criatures de gran format que interactuaran amb el públic. Participació dels Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters del Gorg de l’Olla, Bastoners de l’Agrupació Sardanista, Grup del Foment Cultural, Xaranga de l’Escola Municipal de Música, Trabucaires del Tro Gros i colla castellera Salats. Recorregut: centre urbà.
 • 23.45 h. Concert d’Ítaca Band. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 1.45 h. Concert de Strombers. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 3.30 h. Concert de Pachucos. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • Illa de vianants. Els carrers Salvador Vancell i González Solesio es convertiran en illa de vianants de 20.00 a 24.00 h.

Dissabte 14 de juliol

 • 8.00 a 13.00 h. Concurs Infantil i Juvenil de Pesca-Memorial Marcos Hidalgo. Repartiment de premis al local social de l’Agrupació de Pescadors Esportius. Lloc: zona Platja Poble. Organitza: Agrupació de Pescadors Esportius.
 • 10.00 a 14.00 h. Súper Tobogan d’aigua. La cua per accedir al Súper Tobogan s’haurà de fer al pont de Salipota, on caldrà esperar torn per agafar l’inflable i pujar per llançar-s’hi. És imprescindible dur calçat tancat d’aigua. Per a una bona organització i que tothom s’ho passi d’allò més bé és imprescindible respectar totes les normes i seguir les indicacions del monitors i monitores i/o organitzadors i organitzadores. La installació del Súper Tobogan provocarà talls de trànsit i canvis en la circulació habitual pel pont de Salipota, l’Avinguda del Cardener (baixada del Mirador) i el carrer Pompeu Fabra. S’aconsella que l’accés es faci a peu i s’eviti l’ús de vehicle per arribar-hi. Lloc: avinguda del Cardener.
 • 14.00 a 21.00 h. Ràpid Tram de Motos. Amb la participació del pilot surienc i campió del món, Josep Garcia. Lloc: camp de les Cases Noves. Organitza: Amics Moto Valls de Torroella.
 • 16.00 a 19.00 h. Súper Tobogan d’aigua. La cua per accedir al Súper Tobogan s’haurà de fer al pont de Salipota, on caldrà esperar torn per agafar l’inflable i pujar per llançar-s’hi. És imprescindible dur calçat tancat d’aigua. Per a una bona organització i que tothom s’ho passi d’allò més bé és imprescindible respectar totes les normes i seguir les indicacions del monitors i monitores i/o organitzadors i organitzadores. La installació del Súper Tobogan provocarà talls de trànsit i canvis en la circulació habitual pel pont de Salipota, l’Avinguda del Cardener (baixada del Mirador) i el carrer Pompeu Fabra. S’aconsella que l’accés es faci a peu i s’eviti l’ús de vehicle per arribar-hi. Lloc: avinguda del Cardener.
 • 18.00 h. Jornada castellera. Amb les colles Margeners de Guissona, Vailets de Gelida i Salats de Súria. Lloc: plaça de la Serradora. Organitza: colla castellera Salats.
 • 18.30 h. Pujada al Poble Vell. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan. Organitza: Unió Ciclista Mig-Món.
 • 19.00 h. Pedalada popular. Circuit urbà. Activitat oberta a tothom. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan. Organitza: Unió Ciclista Mig-Món.
 • 20.00 h. Lindy Hop. Lloc: carrers del centre urbà. Organitza: associació de ball Bon Hop de Swing (Manresa).
 • 21.00 h. Xaranga Sforzando. Recorregut: des del carrer González Solesio fins a la plaça de Sant Joan.
 • 23.30 h. Ball amb Orquestra Centauro. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 3.00 h. Ball amb Video Road Show. Festa jove amb espectacular show de DJs. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • Illa de vianants. Els carrers Salvador Vancell i González Solesio es convertiran en illa de vianants de 20.00 a 24.00 h.

Diumenge 15 de juliol

 • 8.00 h. Matinades amb els Geganters i Grallers del Poble Vell. Recorregut: pels carrers de la vila.
 • 10.00 h. Galejada amb els Trabucaires del Tro Gros. Recorregut: pels carrers de la vila.
 • 11.00 h. Missa Solemne de Festa Major. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
 • 11.00 h. Inflables d’aigua. És imprescindible portar-hi calçat tancat d’aigua. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
 • 13.00 h. Vermut amb Moët&Chandon. Tast de champagne i degustacions per fer plegats el vermut de Festa Major. Preu: 4 euros. Venda de tiquets: restaurant El Casino i pastisseria La Fleca de la Font. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
 • 19.00 h. Concert de l’Orquestra Swing Latino. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 22.00 h. Concert i Tocades amb la Banda de Cardona. Lloc: davant la Casa de la Vila.
 • A continuació. Passacarrers amb la Banda de Cardona. Recorregut: avinguda de l’Ajuntament, carrer González Solesio, carrer Salvador Vancell i plaça de Sant Joan.
 • 23.30 h. Ball amb l’Orquestra Swing Latino. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • Illa de vianants. Els carrers Salvador Vancell i González Solesio es convertiran en illa de vianants de 20.00 a 24.00 h.

Dilluns 16 de juliol

 • 11.00 h. Missa en sufragi dels difunts. En el decurs de la missa s’anomenaran les persones que han mort a la vila durant el darrer any. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
 • 19.00 h. Zumba. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 23.00 h. Castell de focs. A càrrec de Pirotècnia Igual (Barcelona). Llançat des del pont de Salipota. Patrocinat per Iberpotash.
 • A continuació. Ball amb l’Orquestra Juniors. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dimarts 17 de juliol

 • 22.00 h. Sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. Lloc: plaça de Sant Joan.