0

La dissenyadora i il·lustradora surienca Coaner Codina ofereix una xerrada a la Biblioteca Publica, dins del programa Suria Municipi Lector

La dissenyadora i il·lustradora surienca Coaner Codina i Pich va oferir dijous 7 de juny una xerrada a la Biblioteca Pública, dins de les activitats del programa Súria Municipi Lector. La sessió formava part d’un cicle de trobades amb autors, que s’han desenvolupat als centres d’ensenyament de la vila, també dins del mateix programa.

Més d’una trentena de persones va participar en l’acte, organitzat per l’Escola Municipal de Formació d’Adults i la Biblioteca Pública amb el suport de l’Ajuntament de Súria i la Diputació de Barcelona.

Després d’unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, la dissenyadora surienca va parlar de la seva trajectòria en els àmbits del grafisme i la il·lustració, destacant la realització de l’actual imatge gràfica de les Caramelles de Súria i les il·lustracions del llibre ’En Sebastià i el mar’ de Caterina Pérez i dels reculls ’Batiscaf al mar’ i ’Batiscaf als núvols’. Un dels contes d’aquest darrer llibre, publicat recentment, és original de l’autor surienc Roc Esquius.

El programa Súria Municipi Lector es proposa fomentar la lectura a totes les edats, especialment entre els escolars. Les seves activitats compten amb la participació de l’Ajuntament, les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, Institut Mig-Món i Escola Municipal de Formació d’Adults, a més de les respectives AMPA i de la Biblioteca Pública, que n’assumeix una tasca de coordinació.

En el conjunt de Catalunya, el programa Municipi Lector és promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat), amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat.