0

Programa d’actes de Sant Jordi a Suria 2018

Divendres 13 d’abril

 • PER SANT JORDI, LLIBRES DE CASA

  • 20.00 h. Presentació de ’Sàpiens’ de Roc Esquius i Miquel. A càrrec del mateix autor surienc i del director de teatre i dramaturg Sergi Belbel i Coslado. Llibret del text de l’obra de teatre ’Sàpiens’, que enguany s’ha estrenat a Barcelona amb molt èxit de públic i de crítica, i que es representarà a Súria dissabte 14 d’abril, dins del programa d’actes de Sant Jordi. Lloc: Biblioteca Pública. Organitza: Ajuntament de Súria.

Dilluns 16 a dijous 19 d’abril

 • SANT JORDI, FESTA DE LA CULTURA

  • Durant tot el dia. 1a Gimcana de Sant Jordi. Iniciativa del programa Súria Municipi Lector. Lloc: establiments comercials de la vila. Organitzen: Escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac, i Institut Mig-Món, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública i la Unió de Botiguers.

Dimecres 18 d’abril

 • PER SANT JORDI, LLIBRES DE CASA

  • 20.00 h. Presentació de ’Les olors per a la millora de la veu i la locució actoral’ de Gemma Reguant i Fosas. A càrrec de la mateixa autora surienca. Publicació de la intensa recerca d’aquesta actriu, directora i professora de veu i expressió oral de l’Institut del Teatre, que es va convertir finalment en tesi doctoral. Lloc: Biblioteca Pública. Organitza: Ajuntament de Súria.

Dijous 19 d’abril

 • PER SANT JORDI, LLIBRES DE CASA

  • 20.00 h. Presentació de ’Turista del cielo nocturno’ de Francisco Cazorla Soler. A càrrec del mateix autor surienc. Llibre divulgatiu per intentar ajudar qualsevol persona que es vulgui iniciar en l’observació del cel nocturn. Lloc: Biblioteca Pública. Organitza: Ajuntament de Súria.

Divendres 20 d’abril

 • PER SANT JORDI, LLIBRES DE CASA

  • 18.30 h. Presentació de ’Sangre seca’ de Josep Maria Rodríguez i Cabrera. A càrrec del mateix autor surienc. Darrer llibre publicat pel poeta surienc, que ha obtingut el Premi de Poesia Ciudad de Córdoba Ricardo Molina. Lloc: Biblioteca Pública. Organitza: Ajuntament de Súria.

 • SANT JORDI, FESTA DE LA CULTURA

  • 20.00 h. Acte commemoratiu del 25è aniversari i presentació de la nova etapa de la revista El Salí. Amb la intervenció del periodista Quico Sallés, especialitzat en el seguiment de l’actualitat política catalana i col·laborador de mitjans escrits, digitals i televisius, com el programa Preguntes Freqüents de TV3. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dissabte 21 d’abril

 • SANT JORDI, FESTA DE LA CULTURA

  • 12.00 h. 23a Mostra de Dansa. A càrrec de l’Escola de Ballet Maria Cinta. Activitat inclosa dins dels actes del Dia Internacional de la Dansa. Hi actuaran escoles de dansa d’arreu de Catalunya. Lloc: plaça de Sant Joan (en cas de pluja, es farà a la sala d’actes de la Residència Bell Repòs).

  • 19.30 h. Concert amb Morlan River. El grup surienc hi presentarà el seu primer LP, titulat ’La cuenta atrás’. Lloc: nau de Ca l’Agut.

Diumenge 22 d’abril

 • SANT JORDI, FESTA DE LA CULTURA

  • De 10.00 a 12.00 h. 1a Trobada de Gent Gran. Hi haurà coca i xocolata per a tothom. Lloc: plaça de Sant Joan. Col·laboren: Consell Municipal de la Gran, Associació de Gent Gran, Casal de la Dona i Club de Lectura de la Biblioteca Pública.

  • 12.00 h. Concert de Sant Jordi. A càrrec de la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música, el Quintet de Metall i el Quintet de Vent del Conservatori Municipal de Música de Manresa, dirigits respectivament per Rosa M. Rodríguez, Joan B. Domènech i Enric Martínez. Aquest acte forma part del Cicle de Concerts de Primavera de l’Escola Municipal de Música. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

  • 18.00 h. Teatre: ’Mort a les cunetes’. A càrrec de l’actor Joan Valentí. Emotiu espectacle sobre la història real de vuit persones de Súria i el seu entorn, que van ser assassinats pel franquisme al final de la guerra civil. Basat en el llibre ’Mort a les cunetes’ del surienc Albert Fàbrega, en ’Diari d’un emboscat’ de Jaume Ollé i altres relats. Lloc: Teatre del Foment Cultural. Preu: 5 euros. Venda d’entrades: a través dels webs www.artenciclesuria.com i www.fomentculturalsuria.cat, a l’establiment Milar Reguant-Agut o a la taquilla, des d’una hora abans de l’espectacle. Organitzen: Foment Cultural i Art en Cicle, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Súria i ICL.

Dilluns 23 d’abril

 • SANT JORDI, FESTA DE LA CULTURA

  • Durant tot el dia. Parades de llibres i roses. Llibreries, floristeries i altres centres i entitats ompliran el carrer en els llocs habituals.

  • De 15.30 a 20.00 h. Biblioteca al Carrer. Lloc: plaça de Sant Joan.

  • 17.00 h. Tallers infantils. Lloc: plaça de Sant Joan. Organitzen: Escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac.

  • 18.00 h. Contacontes: ’L’atac del Drac’. Amb la companyia Ai carai!. Lloc: plaça de Sant Joan.

  • En acabar l’espectacle. Lliurament dels premis de la 1a Gimcana de Sant Jordi. Lloc: plaça de Sant Joan.

Diumenge 29 d’abril