0

La Setmana contra la violencia de genere començara a Suria aquest dimecres 15 de novembre

La Setmana contra la violència de gènere es desenvoluparà enguany a Súria entre els dies 15 i 27 de novembre, amb xerrades, tallers i altres activitats de sensibilització. L’acte central de la Setmana tindrà lloc dissabte 25 de novembre, amb la tradicional encesa d’espelmes, la lectura del manifest i una actuació musical.

El programa inclou dos tallers preventius adreçats a alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Mig-Món, que seran a càrrec d’agents dels Mossos d’Esquadra.

En la salutació del programa d’actes, la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, explica que la prevenció de la violència contra les dones i les nenes ’és possible i essencial’ per avançar en l’eradicació d’aquest problema.

La regidora de Benestar Social convida tothom a participar en les activitats programades com un ’homenatge a totes aquelles dones que són o han estat objecte d’alguna acció violenta per part de les seves parelles o bé per part d’algun home que hagi passat per la seva vida’.

L’organització de la Setmana contra la violència de gènere és a càrrec de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Súria, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages, l’Escola Municipal de Formació d’Adults, el Casal de Joves, l’Escola Municipal de Música, l’Institut Mig-Món, el Casal de la Dona, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.

El programa complet de la Setmana contra la violència de gènere és el següent:

Dimecres 15 de novembre

  • 18.00 h. Xerrada: ’El tapping/EFT’. A càrrec d’Isabel Obradors i Lídia Ramos, infermeres i terapeutes de tapping/EFT. El tapping/EFT és una tècnica de psicoteràpia alternativa que es basa en l’acupuntura i la digitopuntura. Consisteix en fer cops suaus o massatges sobre els punts d’acupuntura mentre el pacient es concentra en el problema que vol resoldre. És una eina terapèutica que vol ajudar a resoldre problemes físics, psíquics o emocionals de forma ràpida i permanent. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Divendres 17 de novembre

  • Taller preventiu a l’Institut Mig-Món contra la violència de gènere. Adreçat a l’alumnat de 3r d’ESO C i 3r d’ESO B. Impartit per agents dels Mossos d’Esquadra.

Dimarts 21 de novembre

  • 17.00 h. Xerrada: ’Productes financers bàsics i entitats financeres’. A càrrec de representants de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE). Xerrada sobre els productes que ofereixen les entitats financeres, com targes i altres mitjans de pagament, i les comissions que hi desemborsem. L’objectiu és conscienciar tothom sobre els drets i deures que tenim com a consumidors per tal d’evitar possibles abusos, males pràctiques i una òptima gestió dels productes financers. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dijous 23 de novembre

  • 16.00 h. Xerrada: ’L’autoproducció: una manera de reapropiar-nos del nostre temps’. A càrrec de Paola Rispo, herborista i elaboradora de cosmètica econatural. Xerrada sobre la toxicitat present en alguns productes d’ús quotidià. Taller pràctic d’introducció a la cosmètica natural. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dissabte 25 de novembre

  • 16.00 h. Xerrada: ’Minimitzem els tòxics’. A càrrec de Dolors Codinach, infermera de la Fundació Althaia i afectada de Sensibilitat Química Múltiple (SQM). Xerrada sobre la importància de prendre consciència de la presència de productes tòxics que ens envolten en el nostre dia a dia, i especialment a casa nostra. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

  • 17.30 h. Acte d’adhesió al Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Encesa d’espelmes, lectura del manifest, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults i Actuació de la Coral Sòrissons, de l’Escola Municipal de Música. Lloc: davant la Casa de la Vila.

Dilluns 27 de novembre